FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Vstopili smo v nov tekmovalni teden

Nogometaši Domžal z današnjim dnem vstopajo v nov tekmovalni teden, v katerem jih čakata dve pomembni tekmi. Najprej sledi evropsko gostovanje na Švedskem, v nedeljo pa je na sporedu prvenstveni dvoboj v Sežani.

Tekma z Muro, ki bi morala biti odigrana v nedeljo, je bila ob dogovoru med kluboma uspešno prestavljena na 12. september, kar pomeni, da so varovanci Simona Rožmana pretekli vikend preživeli brez tekmovalnih obveznosti in tako imeli priložnost za boljšo pripravo na povratno srečanje.

“Za nami je zelo pomemben krajši premor, saj smo s tem prostim vikendom poskrbeli za ravno pravšnjo osvežitev oziroma regeneracijo po težki četrtkovi tekmi. Na Švedskem vemo kaj nas čaka, zato je bilo to ključnega pomena,” je o tem, kako prav je prišel ''mini'' premor, dejal napadalec Shamar Nicholson.

22-letni Jamajčan se je po uspešnem nastopanju za domačo reprezentanco na nedavnem Zlatem pokalu, na prvem medsebojnem srečanju kvalifikacij za evropsko ligo vpisal med strelce in s tem poskrbel za prvi zadetek v novi tekmovalni sezoni: “Tako je. Z golom ter tudi pristopom in igro celotnega moštva sem izjemno zadovoljen, vendar ob enem nad tem nisem presenečen. Sam sem vse od povratka v Domžale na vsakem treningu trdo garal, ob tem pa je seveda trud vselej poplačan.”

Rezultat pred dvobojem na Malmö New Stadiumu, ki sprejme 22.000 gledalcev, je aktiven, saj sta se moštvi, po zadetkih Nicholsona in Čerina ter na drugi strani Bengtssona in Antonssona, v domžalskem Športnem parku razšli brez zmagovalca. Rumeni bojevniki so dvakrat povedli, Skandinavci pa so dvakrat uspeli hitro izenačiti.

“V četrtek pričakujemo zelo težko tekmo, saj bo Malmö na nas zelo dobro pripravljen. Igrajo na domačem prizorišču, pred svojimi številnimi navijači, kar jim bo zagotovo prineslo še nekaj dodatne energije. Mislim, da bo to dobro delo tudi nam, saj nam bo takšno pravo evropsko vzdušje služilo kot dodatna motivacija. Skozi celotno srečanje bomo morali biti zbrani in potrpežljivi, ponujene priložnosti pa bo tokrat potrebno boljše izkoristiti. V napredovanje verjamemo, zato dvoboj že nestrpno pričakujemo,” je zaključil visokorasli Nicholson.

Zadnji trening pred odhodom v Malmö bodo rumeni na domačih tleh opravili v torek dopoldne, na pot s čarterskim poletom pa se bo ekspedicija NK Domžale z ljubljanskega letališča odpravila v sredo zjutraj. Uradni trening bo na prizorišču četrtkove tekme potekal v sredo ob 19. uri.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: SPS

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB