FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Sven Šoštarič Karič je novi član rumene družine

V novo sezono, ki se z evropsko preizkušnjo proti Balzanu začenja v četrtek, se podajamo še z eno okrepitvijo. Rumeni dres bo v prihodnje nosil tudi mladi branilec Sven Šoštarič Karič, ki je v zadnjem mesecu že treniral z našim moštvom, ob tem pa odigral tudi nekaj prijateljskih tekem.

nkd 14 karic

Veselim se novega poglavja v moji karieri, hkrati pa sem zelo ponosen, da sem postal del rumene družine. Že pred prihodom v Domžale sem slišal veliko dobrega o tukajšnjem načinu dela in organiziranosti kluba, v zadnjem mesecu pa sem se o tem lahko tudi sam prepričal. Prepričan sem, da je to pravi korak zame, zato sem še toliko bolj motiviran. Zelo sem željan dela in napredka, z Domžalami pa je moj cilj doseči čim več – tako v obeh slovenskih tekmovanjih, kot tudi na evropskem nivoju,“ je dejal novi član domžalskega moštva. 21-letni nogometaš, ki se najbolje znajde na položajih levega bočnega in osrednjega branilca, je svojo nogometno pot začel v mlajših selekcijah Maribora, od koder se je pred dvema letoma preselil k Derby Countyju. Pri nekdanjem angleškem prvoligašu je nastopal za rezervno moštvo, izkušnje pa je v vmesnem času nabiral tudi pri angleškem nižjeligašu Braintree Town. Mladi nogometaš je v preteklosti branil barve vseh mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij, v tem letu pa je bil vpoklican tudi v mlado izbrano vrsto Slovenije.

Za Svenom je zanimiva izkušnja v tujini, kjer se mu tekmovalno ni povsem izšlo po njegovih željah. Z nami je že nekaj časa, tako da smo se lahko dodobra prepričali o njegovih kvalitetah. Veseli smo, ker z njegovim prihodom zaostrujemo konkurenco na dveh igralnih položajih, kjer v preteklosti morda nismo imeli dovolj širine. Kot smo že dejali, želimo imeti močno konkurenco v ekipi, saj bo ritem na začetku sezone izjemno naporen, obenem pa želimo biti prav na vsaki tekmi maksimalni,“ je ob sklenitvi dvoletnega dogovora dejal športni direktor Matej Oražem.

Besedilo: Alen Obrez 
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB