FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mura 05 - Domžale 3:4

PRVA LIGA SI 2011/2012
sobota, 21.03.2012, 25. kolo
Stadion Fazanerija v Murski Soboti, 800 gledalcev

Strelci: 0:1 Krcić 38', 1:1 Fajić 52', 2:1 Jelić 62', 3:1 Fajić 75', 3:2 Zatkovič 77', 3:3 Živec 83', 3:4 Osmanaj 90+3'


Sodniki: Matej Jug (Tolmin), Milan Kogej (Idrija), Borut Kopač (Idrija), Gregor Gostenčnik (Maribor). Delegat:Slavko Režonja (Turnišče).

Mura 05 Domžale
99 Luk Aleš 41 Vidmar Nejc  
21 Kouter Nino 22 Skubic Nejc  
5 Cipot Fabijan 32 Elsner Luka  
16 Travner Jure 23 Ihbeisheh Jaka  
18 Janža Erik 5 Hanžič Rok  
9 Bohar Damjan 25 Korun Uroš  
90 Maruško Matic 19 Zatkovič Mitja  
89 Dodlek Timotej 14 Balokog Michel Nack  
8 Rep Rajko 21 Krcić Amer  
25 Jelić Dragan 9 Radovanović Igor  
17 Fajić Nusmir 91 Živec Saša Aleksander  
----------------------------------------- -----------------------------------------  
1 Draković Filip 39 Zabret Gregor   
4 Filipović Valen 28 Gerić Dejan  
92 Kous Žiga 20 Drevenšek Marko   
13 Kramar Denis 55 Halilović Denis  
6 Sreš Leon 31 Osmanaj Liridon  
10 Lotrič Mitja  
23 Gruškovnjak Rok

Strelci: 0:1 Krcić 38', 1:1 Fajić 52', 2:1 Jelić 62', 3:1 Fajić 75', 3:2 Zatkovič 77', 3:3 Živec 83', 3:4 Osmanaj 90+3'

Menjave:
Mura 05: Bohar - Lotrič 76', Jelić - Sreš 87'
Domžale: Radovanović - Drevenšek 63', Krcić - Gerić 70', Korun - Osmanaj 77'
Rumeni kartoni: Korun 59', Skubic 64', Balokog 69', Ihbeisheh 89', Ihbeisheh 90+1'
Rdeči karton: Ihbeisheh 90+1'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Tadeja Apatiča, Darka Topića, Luke Vrhunca, Miroslava Grbića in Slobodana Vuka. Darka Zeca ni bilo zaradi smrti v družini, kaznovana pa sta bila Ivan Knezović in Damir Pekič. V ekipo se je po kazni vrnil Liridon Osmanaj, prvič pa je v najmočnejši slovenski ligi priložnost za igro dobil Kamerunec Michel Nack Balokog. Kapetanu Daliborju Teinoviću je trener namenil počitek, kapetanski trak pa je prevzel Luka Elsner.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Mure.
 
3. minuta: Po predložku Ihbeishehja z leve strani so Domžalčani prišli do prvega kota na tekmi. Zatkovič je podal na prvo vratnico, kjer je slabo odbil Jelić. Žoga je prišla pred vrata, kjer je padel Radovanović, vendar sodnik Matej Jug ni pokazal na belo točko.
 
6. minuta: Krcić je bil pri žogi na desni strani. Lepo se je ob avt liniji odkril Balokog, ki je poslal predložek na prvo vratnico. Tam do strela ni uspel priti Radovanović. Domžalčani so v uvodnih minutah veliko boljši tekmec.

7. minuta: Po predložku Zatkoviča s prostega strela so domači branilci odbili v kot. Zatkovič je podal na drugo vratnico, kjer je do strela prišel Krcić, a so domači uspešno blokirali.
 
11. minuta: Živec je ukradel žogo na levi strani polovice Mure. Prodrl je proti kazenskemu prostoru in podal pred vrata. Tam si je prostor za strel pripravil Radovanović, a je zadel enega od domačih branilcev.
 
17. minuta: Mura je na sredini igrišča ukradla žogo Domžalčanom. Dodlek je na levem robu kazenskega prostora našel Fajića, ki je močno sprožil, a je Vidmar odlično posredoval.

18. minuta: Nov hiter protinapad Murašev. Žoga je prišla na desno stran do Repa, ki je na drugi vratnici dobro podal do Jelića. Slednji je bil nekoliko prepočasen in je s petih metrov meril mimo desne vratnice.
 
22. minuta: Mura si je na desni strani priigrala prvi kot na tekmi. Rep je poslal predložek pred vrata, kjer je najvišje skočil Cipot. Branilec je z glavo streljal visoko čez vrata.

24. minuta: Korun je ukradel žogo na sredini igrišča. Podal je na desno do Skubica, ki je poslal odličen predložek pred vrata. Tam je bil nekoliko nespreten Radovanović, ki žoge ni zadel.
 
25. minuta: Zatkovič je na desni strani priboril tretji kot za Domžale. Hanžič je poslal predolg predložek in žoga je končala v avtu.
 
26. minuta: Domžalčani so ukradli žogo na levi strani polovice Mure. Do strela je prišel Zatkovič, ki je sprožil mimo daljše vratnice.

29. minuta: Živec je na levi strani nekoliko premešal obrambo Mure. Podal je na desno do Skubica, ki je nemudoma žogo poslal pred vrata. Tam nesporazum vratarja Luka s svojimi branilci in do strela je prišel Krcić. Domači so nekako uspeli odbiti žogo mimo leve vratnice. Po podaji Hanžiča s kota je z glavo streljal Korun, a je meril mimo vrat.
 
31. minuta: Na levi strani sta uspešno dvojno podajo izpeljal Živec in Ihbeisheh. Slednji je s 15-tih metrov močno streljal, a je vratar Luk žogo zadržal.
 
33. minuta: Mura je na desni strani prišla do drugega kota na tekmi. Po podaji pred vrata so Domžalčani z nekaj težavami vendarle uspeli izbiti.
 
37. minuta: Po prodoru Fajića je Mura prišla do novega kota. Dodlek je poslal predložek na drugo vratnico, kjer z glavo ni najbolje streljal Travner. Žoga je zletela mimo desne vratnice.

0:1 Krcić; 38. minuta: Radovanović je bil pri žogi na levi strani polovice Mure. V prazen prostor je podal za Živca, ki je prodrl vse do domačih vrat. Nesebično je podal na drugo vratnico, kjer Krciću ni bilo težko spraviti žoge v prazno mrežo.

39. minuta: Mura je hitro prišla do priložnosti za izenačenje. Po desni strani je v kazenski prostor prodrl Bohar, ki je sprožil proti vratom, a je vratar Vidmar še enkrat odlično posredoval.
 
45+1. minuta: Po minuti sodnikovega dodatka je Matej Jug označil konec prvega polčasa.
 
46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.
 
48. minuta: Kouter je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor Domžal. Na prvi vratnici je bil od Elsnerja višji Fajić, ki je sprožil visoko čez gostujoča vrata.

1:1 Fajić; 52. minuta: Muraši so izvedli hitro akcijo po desni strani. V kazenski prostor je prodrl Jelić, ki je zavrnil do Boharja. Slednji je s prve podal pred vrata, kjer je Fajić s sedmih metrov neubranljivo zadel zgornji levi kot domžalskih vrat.
 
55. minuta: Domžalčani so na sredini žogo spravili do Balokoga. Kamerunec, ki je danes prvič zaigral v najmočnejši slovenski ligi, je s 30-tih metrov močno sprožil. Večini na stadionu je zastal dih, žoga pa je zletela za las mimo desne vratnice domačih vrat.
 
59. minuta: Zaradi prekrška nad Boharjem je rumeni karton prejel Korun. Prosti strel z leve strani je izvajal Bohar, vendar je meril slabo in mimo desne vratnice.

61. minuta: Rep je za hrbtom obrambe Domžal iskal Fajića. Pravočasno je iz vrat stekel Vidmar, ki je žogo pokril pred domačim napadalcem. Na drugi strani je Krcić poizkušal priti do žoge za hrbtom obrambe Mure, a je bil pravočasen vratar Luk.

2:1 Jelić; 63. minuta: Korun je na vrhu kazenskega prostora storil napako pri oddaji žoge. V kazenski prostor je podal Bohar, ki je našel Repa. Ta je pred vrati podal do Jelića, ki je iz neposredne bližine žogo poslal v prazno mrežo.

63. minuta: V ekipi Domžal je Igorja Radovanovića zamenjal Marko Drevenšek.

64. minuta: Rumeni karton je prejel Nejc Skubic.

69. minuta: Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Michel Nack Balokog.

70. minuta: V Ekipi Domžal je Amerja Krcića zamenjal Dejan Gerić. S strelom z desnega roba kazenskega prostora je poizkušal Balokog, vendar je meril čez bližnjo vratnico.

73. minuta: Fajić je uspešno prodrl po desni strani. Žogo je zavrnil do Dodleka, ki pa ni uspel najbolje streljati. Žoga je zletela mimo leve vratnice.

74. minuta: Gerić je uspešno preigraval na skrajnem desnem robu polovice Mure. Poslal je odličen predložek v kazenski prostor, kjer je bil 10 metrov od vrat povsem sam Korun. Z glavo žoge ni najbolje zadel in lepa priložnost za izenačenje je splavala po vodi.

75. minuta: Gerić je izvajal kot z desne strani. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je do strela prišel Zatkovič. Njegov poizkus je blokirala domača obramba.

3:1 Fajić; 76. minuta: Muraši so po hitrem napadu povedli s 3:1. Jelić je na levi strani našel Fajića, ki je sam prišel pred vratarja Vidmarja. Z močnim strelom v dolgi kot je poslal žogo v mrežo.

76. minuta: V ekipi Mure je Boharja zamenjal Lotrič.

3:2 Zatkovič; 77. minuta: Na polovici Mure je do žoge prišel Zatkovič. S 25-tih metrov je močno sprožil v zgornji levi kot domačih vrat. Vratar Luk je ostal vkopan, Zatkovič pa je dosegel pravi evrogol.

77. minuta: V ekipi Domžal je Uroša Koruna zamenjal Liridon Osmanaj.

3:3 Živec; 83. minuta: Skubic je z dolgo podajo na polovici Mure našel Živca, ki je bil spretnejši od domače obrambe. 20 metrov od vrat je natančno meril v spodnji levi kot, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Tretji gol Živca na tretji tekmi za Domžale.  

86. minuta: Osmanaj in Gerić sta izpeljala lepo dvojno podajo na polovici Mure. Gerić je prišel do neoviranega strela s 25-tih metrov, vratar Luk pa je s konicami prstov žogo odbil čez prečko. Po kotu je do strela prišel Skubic, vendar so domači branilci pred svojimi vrati uspeli odbiti.

87. minuta: V ekipi Mure je Jelića zamenjal Sreš.
 
89. minuta: Zaradi prekrška nad Dodlekom je rumeni karton prejel Jaka Ihbeisheh.

90+1. minuta: Četrti sodnik Gregor Gostenčnik je pokazal še tri minute sodnikovega dodatka.

Rdeči karton Ihbeisheh; 90+1. minuta: Zaradi prekrška nad Fajićem je drugi rumeni karton v slabih dveh minutah prejel Jaka Ihbeisheh in Domžalčani so na igrišču ostali z desetimi možmi.

3:4 Osmanaj; 90+3. minuta: Zatkovič je na polovici Mure našel Osmanaja. Slednji je z desne potegnil v sredino in z dobrih dvajsetih metrov močno sprožil z levico. Neubranljivo je zadel zgornji desni kot nemočnega vratarja Luka. Tako kot gol Zatkoviča tudi zadetek Osmanaja lahko označimo za evrogol!

90+5. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec razburljive tekme, ki so jo z golom v zadnji minuti sodnikovega dodatka zasluženo dobili Domžalčani.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB