FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dejan Milić: V Domžalah do najlepših trenutkov v karieri

Po šestih letih v domžalskem dresu, v katerem je doživel kar nekaj nepozabnih vrhuncev svoje igralske kariere, je vratar Dejan Milić v soboto sklenil svojo športno pot. 35-letni Ljubljančan je ob tem strnil svoje najlepše vtise, hkrati pa razkril načrte za prihodnost. 

nkd 4 milic 

“Odločitev za igralski pokoj sem sprejel že nekaj časa nazaj. Zadnja poškodba hrbta je bila, kljub začetnemu optimizmu kar se tiče same sanacije, nekoliko resnejša. Zaradi tega sem imel več časa za razmislek in odločil sem se, da bom sklenil svojo športno pot. Zavedal sem se, da nisem več stoodstotno pripravljen, kar je bil tudi glavni razlog za konec moje igralske kariere. Odločil sem se, da je čas, da mesto prepustim mlajšim, sam pa najdem nove izzive,” je Dejan Milić opisal odločitev o koncu svoje športne poti. 

V Domžale se je Ljubljančan preselil leta 2013 in tu po svojih besedah preživel nekaj izjemnih sezon. “Od prvega dne sem se v Domžalah počutil doma. Celotno moštvo in strokovni štab sta me sprejela enkratno. Svoj čas v rumenem dresu si bom zapomnil po številnih tekmah, zagotovo pa mi bo v spominu ostala predvsem tista, s katero smo v sezoni 2016/17 osvojili naslov pokalnih prvakov, kar je bil tudi eden izmed mojih največjih dosežkov. Ob tem se bom spominjal še nekaj nastopov  v evropskih pokalih, recimo zmage nad Freiburgom, pa potem igranje v Marseillesu na tako ogromnem stadionu in številne druge. Vse to so nekateri vrhunci, ki jih nikoli ne bom pozabil. Res sem vesel, da sem kariero sklenil v takšnem klubu kot so Domžale, zato bi se rad zahvalil vsem, od direktorja, do trenerskega štaba in vseh soigralcev, s katerimi sem sodeloval v zadnjih šestih letih. Hvala vsem,” se nekaterih vrhuncev kariere v Domžalah spominja 35-letni vratar. 

nkd 4

A kljub igralskemu pokoju se Milić ne bo preveč oddaljil od nogometnih zelenic. V prihodnji sezoni bo deloval kot strokovni sodelavec mladinskega pogona, saj bo prevzel vodenje vratarjev domžalskih mlajših selekcij. “Že od samega prihoda v Domžale sem izrazil željo po ustalitvi v nekem klubu tudi po končani igralski karieri. Želel sem si predvsem dela v trenerskih vodah, kar me je že dlje časa zanimalo. S pridružitvijo strokovnemu domžalske nogometne šole se mi je izpolnila velika želja in novo vlogo že z nestrpnostjo pričakujem,” meni Milić, ki se zaveda izziva, ki ga prinaša delo s talentiranimi mlajšimi selekcijami: “Že nekaj časa je jasno, da se v Domžalah z mladimi dela izjemno dobro, kar so fantje z izjemnimi sezonami letos dokazali. Mladinci so v konkurenci so zmagali v prvenstvu, skupaj s kadetsko ekipo pa so se uvrstili v mladinsko ligo prvakov, za kar si zagotovo zaslužijo vse čestitke. Dobro so nastopale tudi mmlajše selekcije, zato gredo moje čestitke tudi njim. Zanimivo bo spremljati, kako se bodo stvari odvijale v naslednji sezoni, katere se že izjemno veselim.”

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB