FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Slobodan Vuk: Naša prioriteta ostaja osvajanje točk

S tekmo proti Rudarju bo sezona za Domžalčane vstopila v sklepno fazo, saj je do konca le še osem srečanj,  ki bodo strnjena v vsega štiri tedne. Rumeni se trenutno nahajajo na tretjem mestu, vendar jih za izpolnitev končnega cilja čaka ogorčen boj z zasledovalci. Varovanci Simona Rožmana se v boj za nove točke podajajo že v soboto, pred srečanjem z Velenjčani pa je nekaj mislil strnil izkušeni napadalec Slobodan Vuk.

nkd 8 vuk 

“Zmaga proti Krškem je bila za nas izjemnega pomena. Po tekmi z Mariborom je bil to najboljši način, da se znova vrnemo na zmagovalne tirnice, kar nam je dobro uspelo. Ni nam bilo lahko, vendar smo si jo s požrtvovalno igro izborili in vknjižili nove točke. S tem smo si dodatno povišali samozavest, saj prihaja izjemno naporno obdobje, v katerem bosta fizična in psihična pripravljenost še kako pomembni,” je prepričan Vuk. 

V tej sezoni so Domžalčani Rudar dvakrat že premagali, vendar Vuk opozarja, da se na pretekli uspeh proti Rudarju tokrat ne gre zanašati. “Vsaka tekma je zgodba zase. Res je, da smo z njimi že igrali in je naša bilanca pozitivna, vendar se tokrat vse začenja z ničle. Menim, da so v zadnjih nekaj tednih ujeli nekakšen ritem, z dobro ekipo in igrami pa to kažejo tudi na igrišču. Vemo, da nas čaka zahtevna tekma, vendar se izziva vsekakor veselimo.”

S tekmo proti Velenjčanom pa prvoligaško tekmovanje vstopa v zahteven ritem, saj si bodo tekme sledile na vsega nekaj dni. “Res se začenja obdobje zgoščenega ritma tekem, kar je vsekakor dobrodošlo. Več tekem ko igraš, bolj si utečen in uigran. Hkrati se tekme odvijajo zelo hitro in je več možnosti za dokazovanje na igrišču, kar je vedno dobrodošlo. Ne skrbi me fizična pripravljenost, saj sem prepričan, da smo dobro pripravljeni. Zavedamo se, da bo ritem naporen, vendar v zadnjih osem prvoligaških srečanj vstopamo izjemno motivirani. Na zadnjih tekmah smo igrali dobro in tako bo potrebno nadaljevati v preostanku sezone. Boj za tretje mesto se zaostruje, da pa bi izpolnili zadani cilj, bo vsekakor potrebno nadaljevati z igro, ki se je v preteklosti že izkazala za uspešno. Prepričan sem, da bomo vsi dali vse od sebe in se na koncu kot ekipa veselili uspeha,” meni Vuk, ki je do sedaj domžalski dres v kvalifikacijah za evropska tekmovanja oblekel sedemkrat.  

Vuk je sicer v letošnji sezoni mrežo zatresel petkrat, dva zadetka pa je dosegel prav na zadnji tekmi proti Rudarju, ko so rumeni slavili s 6:2. “S svojimi igrami sem zadovoljen, vendar sem prepričan, da je vedno lahko še boljše. Mogoče ne igram vedno na svoji primarni poziciji, vendar z veseljem sprejmem vsakršen izziv. Igralci se vedno trudimo odigrati po svojih najboljših močeh, kar vsekakor opazijo tudi trenerji, ki ti zaupanje izkažejo z večjo minutažo na igrišču. Slednje sem v zadnjem času vesel. Ve pa se, kaj bo v nadaljevanju sezone prioriteta — z ekipo osvojiti čim več točk, ki bi nas bi obdržale v boju za evropska tekmovanja, tako da bomo vsako priložnost maksimalno izkoristili in na ta način s soigralci ekipi skušali kar se da pomagati na poti do uresničitve zastavljenega cilja,” je še dodal 29-letni izkušeni napadalec.

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB