FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Amedej Vetrih: Pomembna bo vsaka točka

Domžalski nogometaši so včeraj prišli do nove izredno pomembne zmage v boju za Evropo. Velik delež na poti do nje je na dvoboju v Krškem nedvomno imel vezist Amedej Vetrih, ki je dosegel prvi zadetek, hkrati pa prispeval še asistenco ob uspešnem zaključku Shamarja Nicholsona.

nkd 11 vetrih

"Pričakovali smo težko tekmo, saj nas je čakal dvoboj z nasprotnikom, ki se krčevito bori za obstanek in ki ima sicer zelo kakovostne posameznike. Dobro smo začeli in kljub dejstvu, da je bilo zaradi izredno suhega igrišča težko razviti kombinatorno igro, hitro prevzeli pobudo. Premoč smo kronali z dvema zadetkoma, s čimer smo si precej olajšali pot do zmage. V nadaljevanju smo nato malce popustili, zadetek domačih nas je v določenem momentu tekme nekoliko šokiral, a smo se zbrali in si do konca srečanja še priigrali nekaj priložnosti. Na drugi strani so bili nekajkrat nevarni tudi domači, a smo uspešno preprečili vse njihove poizkuse in se tako zasluženo veselili treh točk. Prav te so tisto, kar smo včeraj iskali, saj je pred nami še zelo zahtevnih osem kol, ki bodo odločala o potnikih v Evropo," je o zmagi na uvodnem delu zadnje četrtine dejal 28-letni vezist, ki se je včeraj že tretjič v sezoni vpisal med strelce. Prvič mu je to uspelo prav na tekmi istih dveh nasprotnikov, uspešen je bil nato še na dvoboju z Olimpijo.

"S tekmo smo lahko zadovoljni. Prišli smo do zmage, večji del srečanja smo bili tudi na nivoju, ki si ga želimo. Razumljivo smo napravili tudi nekaj napak, ki so morda tudi posledica zahtevnega igrišča. Res je, da smo imeli v samem finišu tekme, pa tudi že prej, kar nekaj priložnosti za zadetek, česar na našo žalost nismo izkoristili. Morda smo malce preveč zapletli same akcije in njihove zaključke. Domačo obrambo smo sicer izigrali, a nato želeli preveč in se nam ni izšlo. Vedno želimo igrati tudi atraktivno, hkrati pa se zavedamo, da bo za dosego začrtanega cilja potrebno redno osvajati točke. Kot vsako dosedanje srečanje, bomo tudi to podrobno analizirali in skušali pomanjkljivosti oziroma napake pred nadaljevanjem prvenstva v čim večji meri odpraviti," poudarja Vetrih.

Domžalski vezist primorskih korenin se zaveda, da bo kljub minimalni prednosti pred zasledovalci boj za tretje mesto postajal vse bolj zaostren. Rumeni imajo na svojem kontu 43 točk, s tremi manj sledijo Celjani, s štirimi nogometaši Mure in s šestimi moštvo Aluminija. "Do konca ostaja še osem tekem. Vsaka tekma, pa tudi vsaka točka bo štela. Zavedamo se, da bolj kot se prvenstvo bliža h koncu, težje bo, saj se trenutno za tretje mesto bori več ekip. Potrebno se bo dobro pripraviti in osredotočiti na zaključek prvenstva, izjemno pomembna pa bo tudi regeneracija. Zavedamo se zahtevnosti tekmovalnega ritma, ki ga prinaša zadnjih pet tednov, a izziv bomo z veseljem sprejeli. Ne bo lahko, vendar vemo, da se nam bo v primeru, da na vsaki tekmi pokažemo to, kar znamo, trud na koncu močno obrestoval. Evropa je cilj vseh nas in naredili bomo vse, da ga tudi uresničimo."

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB