FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pred dvobojem s Krškim: “Na igrišču pokazati, kar znamo”

28. kolo Prve lige bo zaključil obračun med Krškim in Domžalami. Prizorišče nove preizkušnje za rumene bo tokrat Stadion Matija Gubec, kjer se bo srečanje proti Krčanom pričelo ob 18. uri. Branilec Gaber Dobrovoljc opozarja, da bo kljub razliki na lestvici, kjer se rumeni nahajajo sedem mest višje od Krčanov, potrebno odigrati brez napak. 

nkd 7 dobrovoljc 

Po tekmi z Mariborom so imeli domžalski nogometaši tokrat nekaj več časa za počitek in pripravo na zadnjo četrtino prvenstva, ki se za rumene pričenja s ponedeljkovim gostovanjem. “Vemo, kakšen nasprotnik nas čaka. Z naše strani pričakujemo veliko energije, veliko kreativne igre, saj vemo, kaj je naša naloga in to želimo čim bolje realizirati. Verjamemo, da bomo s pravim odnosom uspešni, zato ob naši dobri igri tudi rezultat ne bi smel izostati,” pred tekmo poudarja branilec Gaber Dobrovoljc. 

V tej sezoni so se Domžalčani s Posavci pomerili že trikrat in vsakokrat bili uspešnejša ekipa. Skupno so rumeni s Krškim odigrali 15 prvoligaških srečanj. Zmage so se veselili devetkrat, medtem ko na štirih obračun zmagovalca ni bilo. Dvakrat so bili uspešnejši Krčani. 

Domžalčani bodo jutri lovili dvanajsto zmago v sezoni. Doslej so bili torej od tekmeca uspešnejši enajstkrat, ob tem pa so zbrali še sedem remijev, medtem ko je bilo nasprotno moštvo uspešnejše devetkrat. Na drugi strani je Krško nekoliko manj uspešno, saj ima na svojem kontu štiri zmage, osem remijev in petnajst porazov. Z 20 osvojenimi točkami se Krčani nahajajo na desetem mestu ligaške razpredelnice. “Imamo več zmag, posledično tudi več točk, vendar bomo morali to upravičiti še na igrišču. Zavedamo se položaja tekmeca, saj so trenutno na zadnjem mestu in se krčevito borijo za obstanek, zato nujno potrebujejo točke. A potrebujemo jih tudi mi, saj bo v boju za Evropo pomembna prav vsaka točka. Moramo biti resnično stoodstotno pripravljeni in pokazati kar znamo, če se želimo jutri veseliti zmage,” je prepričan Dobrovoljc. 

Trener Simon Rožman tokrat nima skrbi s kaznovanimi nogometaši – manjkala bosta zgolj poškodovani Dejan Lazarević ter že dlje časa odsotni Dejan Milić. Pri Krčanih bo zaradi prejetih kartonov manjkal Ester Sokler. Glavni delivec pravice bo tokrat Mihael Antič, pri tem pa bo lahko računal na svoja pomočnika Uroša Benso in Tomaža Černeta. V vlogi delegata bo Janko Turk. 

Srečanje se bo, tudi s prenosom na Planet TV 2, pričelo ob 18. uri.

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB