FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Senijad Ibričić: “Reprezentačni premor smo izkoristili maksimalno”

Polovica reprezentančnega odmora je že za domžalskimi nogometaši. Senijad Ibričić je poudaril, da je tekmovalni premor v tej fazi sezone dobrodošel, saj rumene v nadaljevanju prvenstva čakajo izjemno zahtevni dvoboji. Poleg tega je domžalski kapetan prepričan, da je bila sobotna prijateljska tekma nadvse dobrodošla, saj jim je ponudila dodatno možnost za preizkušanje novih taktičnih zamisli trenerja Simona Rožmana. 

nkd 8 ibricic

“Prepričani smo, da so prav tekme najboljši trening in tovrstnih preizkusov se vedno veselimo,” je prijateljsko tekmo proti Veliki Gorici pozdravil kapetan Senijad Ibričić. “Na takšnih tekmah rezultat zagotovo ni v ospredju. Bolj smo se osredotočili na preizkušanje različnih taktičnih variant, torej na več kombinacij nogometne igre, hkrati smo s prijateljsko tekmo tudi nekako ostali v tekmovalnem ritmu. Poleg tega pa so tovrstne tekme tudi dober način, da tisti nogometaši, ki med sezono igrajo nekoliko manj, tako dobijo več minutaže,” meni domžalski kapetan.

Po mnenju 34-letnega Ibričića je premor prišel ob pravem času. “Sezona je dolga, zato smo ga na nek način veseli,” meni drugi najuspešnejši strelec Domžal v tej sezoni, ki je mrežo nasprotnika zatresel šestkrat. “Prednost je v tem, da se v času brez ligaških tekem odpre več časa za pripravo na nadaljevanje prvenstva. Verjamem, da smo  dodaten počitek in treninge izkoristili maksimalno. Po zadnji  ligaški  tekmi v Novi Gorici smo tokrat  res delali na tistih elementih igre, za katere smo vedeli, da jih lahko naredimo bolje. V prvih sedmih dneh reprezentančne pavze smo  veliko časa posvetili tudi fizični pripravi, ki se bo v finišu prvenstva izkazala za zelo pomembno, saj bo ritem naporen. Mislim, da smo prvi teden res oddelali vrhunsko in izpolnili želje, cilje ter zahteve trenerskega štaba, ki smo si jih zadali ob začetku odmora.”

A slednjega še ni konec. Domžalčane do nove tekme, tokratni tekmec v Športnem parku bo ljubljanska Olimpija, loči še šest dni, v katerih po Ibričićevem mnenju ne bodo popuščali. “Seveda se bomo v prihajajočem tednu že bolj osredotočili na pripravo za sobotno tekmo. Potrebno bo dobro proučiti tekmeca in se nanj dobro pripraviti, pri čemer nam je pomagala sobotna pripravljalna preizkušnja. V primerjavi s tedni, kjer si tekme sledijo druga za drugo, smo tokrat malce bolj spočiti in osredotočeni na  nov teden zahtevnih treningov, ki bodo za pripravo na izredno kakovostnega tekmeca tudi potrebni.”  

nkd 15

Obenem je domžalski vezist prepričan, da motiv pred  derbijem  z drugo uvrščeno ekipo Prve lige ne bo vprašljiv: “Zavedamo se kakovosti Ljubljančanov in dejstva, da so trenutno na lestvici pred nami, kar pa bo za nas dodatna motivacija. Pričakujem izjemno dobro in napeto tekmo, na kateri  se želimo vrniti na zmagovalne tirnice, hkrati pa se Olimpiji približati tudi po številu točk. Pomembnosti slednjih se še kako dobro zavedamo, saj pričakujemo srdit boj za kvalifikacije za evropska tekmovanja, pri katerem bo vsaka točka še toliko bolj pomembna.”

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB