FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pred moštvom gostovanje v Murski Soboti

Le še dva dneva nas ločita do nove ligaške tekme domžalskih nogometašev, ki se tokrat odpravljajo na zahtevno gostovanje v Mursko Soboto. Dvoboj 21. kola Prve lige Telekom Slovenije bo še posebej zanimiv, saj se na Fazaneriji obeta izjemno dober obisk, tudi zavoljo dejstva, da bodo gostitelji dvoboj premierno odigrali pod novimi reflektorji.

nkd dobrovoljc

Zelo se že veselimo tega obračuna, navsezadnje se bomo znova lahko predstavili večjemu številu gledalcev, kar je za nas privilegij. Mura je izredno kakovostno moštvo, z odličnimi posamezniki, kar smo že lahko občutili tudi na lastni koži. So nevarni v tranziciji, prekinitvah, odlični v skoku, čvrsti v obrambi … Čaka nas zahtevna naloga, a verjamemo, da se lahko tokrat precej bolje zoperstavimo nasprotnikom. Proti Rudarju smo bili zelo razpoloženi in učinkoviti v napadu, tako da si podobne predstave želimo tudi tokrat. Pomembno bo, da smo od prve minute maksimalno zbrani in da se tokrat v Murski Soboti predstavimo v boljši luči,“ pred dvobojem z trenutno šesto uvrščeno zasedbo prvoligaške konkurence poudarja branilec Gaber Dobrovoljc, ki je z nedeljsko odigrano tekmo na klubski večni lestvici po številu nastopov skočil na peto mesto. V rumenem dresu je doslej odigral 153 uradnih ligaških obračunov – nastopil je tudi na vseh zadnjih treh medsebojnih obračunih z Muro.

Dvakrat smo se na Fazanerijo podali po izpadih iz Evrope, še posebej boleč je bil spomin na dvoboj z Ufo. V tako kratkem času se ni bilo lahko sestaviti, poleg tega smo skoraj celo tekmo odigrali še z igralcem manj. Še težje je bilo na domači tekmi, ko smo obračun končali z dvema nogometašema, kar je Mura znala izkoristiti. Malce za šalo, malce pa tudi za res – želimo si, da bi tokrat dvoboj končali z enajstimi, tudi zavoljo same dinamike tekme, za katero sem prepričan, da bo dobra reklama za slovenski nogomet. Dve dobri ekipi, ki se borita za Evropo, poln stadion … Komaj že čakamo, da se začne,“ še dodaja 26-letni Domžalčan. Spomnimo, obe gostovanji v Murski Soboti so rumeni odigrali le nekaj dni po koncu evropske zgodbe, na obeh tekmah pa so obračun sklenili z igralcem manj. V še večjem številčnem deficitu se končali dvoboj v domžalskem Športnem parku, kjer so skoraj polovico tekme odigrali brez kar dveh nogometašev. Tedaj so sicer rumeni vodili že z 2:0, za drugi zadetek pa je v veliki meri poskrbel prav Dobrovoljc, ki je bliskovito ponesel žogo čez celotno igrišče in pred gostujočim golom za zadetek podal Tilnu Klemenčiču. Na koncu so v izdihljajih dvoboja nogometaši Mure izenačili z dvema zadetkoma Sirka, ki je tudi najboljši strelec tokratnih gostiteljev.

Obračun z Muro se bo v soboto začel ob 17. uri, v neposrednem televizijskem prenosu pa bo na ogled na Planet TV.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Aleš Cipot/Fotolens.si

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB