FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Manj kot dva tedna do začetka spomladanskega dela

Manj kot dva tedna nas še ločita do začetka spomladanskega dela, ki ga bodo nogometaši Domžal v nedeljo, 24. februarja, odprli s tekmo proti velenjskemu Rudarju. Dotlej bodo rumeni formo pilili v domačem okolju, kamor se vračajo po izredno uspešnem tednu v hrvaški Istri.

nkd 0

Vesel sem, da smo v tem tednu ob največji možni intenziteti prišli do te točke, da so stvari na igrišču že popolnoma jasne. Ekipa se je zelo povezala, fantje so naredili velik napredek, tako da lahko rečemo, da se naš mozaik pridno sestavlja. Zelo sem zadovoljen s prizadevnostjo vseh nogometašev, predvsem zadnja tekma je pokazala, da smo na pravi poti, saj smo bili opazno dominantni, agresivni in smo tako vseskozi igrali z veliko tempa. Dobili smo tudi precej odgovorov v smislu širine našega igralskega kadra, saj je plejada mladih, ki so bili z nami, naredila velik korak naprej in so tako še povečala konkurenco v moštvu, kar me izredno veseli,“ zadovoljstva nad opravljenim v hrvaški Istri ni skrival trener Simon Rožman, čigar moštvo je v tem tednu ugnalo sežanski Tabor in drugo ekipo zagrebškega Dinama. 

Rumeni so bivanje v tradicionalni pripravljalni bazi maksimalno izkoristili, saj so v šestih dneh opravili kar deset aktivnosti. “Še vedno smo v fazi dokaj visoke utrujenosti, zato bomo sedaj začeli z zniževanjem intenzitete, da ujamemo športno formo. Imamo še nekaj rezerv v avtomatizmih v vseh treh linijah, v prihodnjih dveh tednih se bomo posvečali tudi elementom standardnih situacij, s čimer bomo povečevali tekmovalno noto. Dejstvo je, da želimo spomladi vidno kazati naš prepoznaven model igre, ob tem pa želimo biti še tekmovalno uspešni,“ poudarja najmlajši trener slovenske prvoligaške konkurence. 

Domžalsko moštvo bo v tem tednu odigrali še dve prijateljski tekmi – prvi nasprotnik bo v četrtek drugoligaš Dob, čez vikend pa nato sledi še dvoboj z graškim Sturmom, ki bo služil kot generalka pred spomladanskim delom sezone. Oba obračuna bosta tudi novi priložnosti za piljenje forme nekoliko spremenjene domžalske zasedbe, ki jo je zapustilo pet nogometašev, pridružila pa se ji je četverica novincev (Tilen Pečnik, Jure Obšivač, Bruno Ibeh, Krševan Santini).

“Načeloma smo zaključili kadrovanje, možen je le še prihod kakšnega izmed zelo mladih in perspektivnih nogometašev, ki smo jih v zadnjem času natančno opazovali in ki bi prišli kot dolgoročna naložba za prihodnost. Kot sem že dejal, so priložnost dobro izkoristili tudi številni nogometaši iz našega mladinskega moštva, ki so vselej naš prvi izbor. V vsakem primeru je želja črpanje iz bazena naše akademije, za prihode mladih od drugod se odločimo le na deficitarnih igralnih mestih,“ se je na vprašanje o kadrovanju odzval 35-letni trenerski strokovnjak.

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB