FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Krševan Santini je novi član rumene družine!

V nadaljevanje sezone se podajamo z novo močjo na vratarskem položaju. Naš dres bo v prihodnje pol sezone nosil izkušeni hrvaški vratar Krševan Santini, ki bo v Domžale posojen iz hrvaškega Osijeka.

krsevansantini

“Za prihod še enega vratarja smo se odločili, ker želimo zaostriti konkurenco na tem položaju. Med zimskim prestopnim rokom je bilo izjemno težko dobiti proste igralce na tem igralnem položaju, zato smo se v prvi fazi odločili za posojo do konca sezone. Prepričani smo, da samo konkurenca prinaša napredek, zato verjamem, da kdorkoli izmed trojice Milić, Mulalić in Santini bo stopil v gol na prvi prvenstveni tekmi, bo svoje delo opravil z odliko,“ je prihod 31-letnega Dalmatinca obrazložil športni direktor Matej Oražem.

Santini je svojo nogometno pot začel pri Segesti iz Siska, kasneje je kot mlad in obetaven vratar nastopal še za Moslavino in Benkovac. Prvi resnejši preboj na višji nivo mu je uspel v dresu Hrvatskega Dragovoljca, sledila pa je selitev v zaprešički Inter, kjer se je uveljavil kot eden boljših vratarjev hrvaške nogometne lige. Z dobrimi predstavami je v začetku leta 2013 vzbudil pozornost ukrajinskega prvoligaša Zoryjo iz Luganska, kjer je nastopal nadaljnja tri leta. Za krajši čas je kasneje nastopal še na Cipru in v Azerbajdžanu, lansko leto pa se je nato preselil k ambicioznemu hrvaškemu prvoligašu Osijeku.

Ekipa me je odlično sprejela, prav tako tudi trenerski štab, čigar način dela sem v teh dneh že lahko dodobra spoznal. Vem, da so cilji v Domžalah vedno visoki, želja je vsakoletno nastopanje v Evropi, kamor se želimo uvrstiti tudi letos. To me zelo motivira, s svojimi izkušnjami pa želim moštvu pomagati do čim večjega števila zmag. Pred prihodom v Domžale mi je o klubu veliko povedal Dario Melnjak, ki je o tukajšnjem delu in ljudeh govoril samo v presežkih. Skratka, komaj že čakam prve tekme in začetek prvenstva,“ veselja ob prihodu v Domžale ni skrival visokorasli Santini, ki je v prvi hrvaški nogometni ligi vknjižil okroglih sto nastopov. 

Dogovor z izkušenim hrvaškim vratarjem je že druga kadrovska novica v tem tednu. V prejšnjih dneh je namreč novo pogodbo, ki je odslej veljavna do poletja 2022, podpisal obetavni mladinec Tamar Svetlin.

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB