FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Bruno Ibeh je novi član rumene družine!

V zadnje tri tedne priprav vstopamo z novim imenom na seznamu članske zasedbe. Domžalski dres s številko pet bo v prihodnje nosil Nigerijec Chibuzor Bruno Ibeh, ki je nazadnje nastopal za izraelskega prvoligaša Beitar.

DtG3xKFXQAMWpgk

Visokorasli nogometaš, ki se najbolje znajde na položaju zadnjega zveznega nogometaša, je slast profesionalnega nogometa prvič okusil že pri osemnajstih, ko je postal član Urugvajskega Nacionala. V tej južnoameriški državi je nato uspešno nastopal še v moštvih Torque in Sud America, od koder se je poleti 2017 preselil v Izrael. Tam je eno leto najprej uspešno branil barve ekipe Hapoel Acre, sledil pa je prestop v Beitar Jeruzalem, ki velja za enega najuspešnejših izraelskih klubov vseh časov. Član Beitarja je bil do letošnjega januarja, v prihodnje pa bo nastopal kot član Domžal, saj smo z njim podpisali pogodbo do konca sezone, a z vključeno klavzulo, ki nam omogoča podaljšanje še za dodatno leto.

“Bruno je z nami nekaj dni preživel že na Hrvaškem, kjer smo se lahko prepričali o njegovih sposobnostih. Gre za izredno močnega in zelo visokega nogometaša, ki bo v našo zvezno linijo vnesel precej čvrstosti, hkrati pa tudi višine in dobrega skoka, kjer smo jeseni imeli nemalo težav. V tem trenutku še ni optimalno telesno pripravljen, a smo prepričani, da bo pod vodstvom naših trenerjev hitro nadoknadil zaostanek in da bomo že kmalu lahko računali na njegovo nogometne sposobnosti,“ je tretjega novinca pred začetkom spomladanskega dela predstavil športni direktor Matej Oražem.

Začetka novega poglavja v svoji karieri se veseli tudi 23-letni nogometaš, ki se bo moštvu pridružil, ko bo prejel vsa dovoljenja za bivanje in delo v Sloveniji. “Čutim, da je to dobra priložnost zame. Pogovarjal sem se že s trenerjem, ki mi je strnil vsa pričakovanja zame, hkrati pa sem že imel možnost vpogleda v moštvo in predvsem v tukajšnje delo. Moj glavni cilj je napredek, v Sloveniji želim postati še boljši. Hkrati mi veliko motivacijo predstavlja tudi nastopanje na evropski ravni, kjer si želim braniti barve Domžal v kvalifikacijah za evropsko ligo. A do tja je še dolga pot, najprej se moramo tja uvrstiti z uspešnimi igrami v prvenstvu. Komaj že čakam, da se lahko pridružim moštvu in da si nadenem rumeni dres,“ poudarja Bruno.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Yinon Fuchs / Beitar Jerusalem

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB