FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Amedej Vetrih: "Verjamem, da bomo ustvarili prave pogoje za uspeh"

Domžalski nogometaši nadaljujejo s pripravami na spomladanski del sezone. Trener Simon Rožman lahko znova računa tudi na šesterico, ki je bila prejšnji teden, ko je moštvo vadilo v Umagu, odsotna zaradi reprezentančnih obveznosti. Eden tistih, ki so se včeraj vrnili na treninge naše zasedbe, je tudi Amedej Vetrih.

nkd 11 vetrih

Vse skupaj je potekalo na najvišjem nivoju. Opravili smo zelo dobro delo, pod vodstvom novega selektorja smo naredili serijo izredno kakovostnih treningov in odigrali še prijateljsko tekmo s selekcijo Kitajske. Lepo se je bilo znova zbrati na reprezentančni akciji, za vse nas, ki smo bili del tega, je bila to čudovita izkušnja. Seveda si želim, da bi v prihodnosti še kdaj oblekel reprezentančni dres, saj je navsezadnje to krona kariere vsakega nogometaša,“ navdušenja nad vnovičnim reprezentančnim vpoklicem ni skrival domžalski vezist, ki je skupaj s Klemenčičem, Dobrovoljcem, Sikoškom, Gnezdo Čerinom in Lazarevićem prejšnji teden odpotoval v Španijo, kjer se je dokazoval novemu selektorju Matjažu Keku. V Marbelli so slovenski reprezentanti odigrali prijateljski dvoboj s Kitajsko, včeraj pa so se znova pridružili treningom našega moštva, ki je začelo s četrtim tednom priprav na spomladanski del sezone.

Smo v enakem ritmu kot preostali nogometaši, saj smo tudi v Španiji odlično trenirali in tako nismo izgubili ničesar. Lepo se je bilo vrniti med soigralce, ki so v Umagu naredili veliko dobrega. Pred nami je še zadnji mesec priprav, v tem tednu bomo trenirali v domačem okolju, nato sledi odhod v Umag. Priprave vselej dobro izkoristimo, tudi za krepitev ekipnega vzdušja. Verjamem, da bomo v preostalem času do prvenstva ustvarili prave pogoje za uspeh,“ poudarja 28-letni Primorec, ki bo s soigralci v nadaljevanju sezone napadal močno želeno uvrstitev v Evropo.

Želja je zagotovo Evropa, a si hkrati želimo biti tudi všečni, napadalni in prepoznavni z našo igro. Vsekakor bomo naredili vse, da sezono končamo čim višje. Nič še ni izgubljenega, tekem je še veliko, tako da nas čaka zanimiva pomlad,“ je prepričan Vetrih, za katerega je to že četrta sezona v rumenem dresu. “Ne skrivam želje, da bi se nekoč preizkusil v tujini. V preteklosti je nekaj ponudb že bilo, a nobena ni bila tako ekstremno privlačna, da bi zadovoljila tako mene kot tudi klub. Dejstvo je, da sem izredno hvaležen, da sem član tega kluba, zato tudi ne želim za vsako ceno siliti na tuje. Seveda bi vsako morebitno ponudbo temeljito preučil, a bi seveda upošteval tudi klubske želje. Četudi bi se zgodilo, da bi do konca kariere nosil rumeni dres, bi bil vesel in zadovoljen, saj so Domžale postale moj dom in tukaj se res odlično počutim,“ je za konec še dejal izkušeni vezist, ki bo v nadaljevanju sezone eden ključnih členov rumene zasedbe.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB