FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Simon Rožman: "Zadovoljen z energijo in željo"

Za domžalskimi nogometaši je prvi cikel priprav v hrvaški Istri. V sedaj že tradicionalni pripravljalni bazi so varovanci trenerja Simona Rožmana v petih dneh skupno opravili šest treningov in odigrali dve prijateljski tekmi. Kot poudarja 35-letni trenerski strokovnjak, je opravljeno v minulih dneh zelo dobra popotnica pred nadaljevanjem priprav.

nkd 2 rozman

 

“Uspešno smo sklenili nov cikel priprav. Zelo sem zadovoljen z energijo in željo teh mladih fantov, ki so se priključili zaradi številnih odsotnosti, hkrati pa sem vesel tudi odličnega dela preostalih naših standardnih članov, na katere smo lahko računali v Umagu. Za nami je pet izredno produktivnih dni, v katerih smo opravili kar osem aktivnosti. Ob tem smo lahko skupno druženje izkoristili še za kolektivne in individualne analize, s katerimi želimo, da ti mladi fantje še dodatno ponotranjijo naš način dela. Tudi obe tekmi sta dali določene odgovore, predvsem prva, na kateri so se naši mladci lahko pomerili z udarno postavo hrvaškega Osijeka, ki jim je nakazal, kaj pomeni srednjeevropski kakovostni nivo,“ je dejal domžalski strateg, ki v Umagu ni mogel računati na šesterico reprezentantov, nekaj težav s poškodbo sta imela Matej Podlogar in Žan Žužek, v minulih dneh pa sta moštvo zapustila še Ruben Belima in Dario Melnjak. 

Na Hrvaškem se je posledično dokazovalo kar šest mladincev, priložnost pa je dobila še šesterica mladih nogometašev, ki so ob koncu mladinskega staža prvi del aktualne sezone izkušnje nabirali na posoji v drugi ligi. 

V tem tednu bodo rumeni znova vadili v domačem okolju, v petek pa jih nato čaka prijateljski dvoboj z Mariborom, ki bo peta izmed devetih preizkušenj pred začetkom spomladanskega dela. “Tekme vedno dajejo bolj relevantne odgovore, tudi v smislu selekcije nogometašev. Veselimo se prihoda šesterice reprezentantov, saj se začenja tudi obdobje, ko bomo že začeli uigravati naše taktične ideje. Imamo še dovolj časa, a je hkrati to ključni moment, da se ekipa poveže in da ponotranji avtomatizme v igri. Ob tem bomo v teh dneh začeli zniževati količino treningov, a vseeno bomo ohranjali intenzivnost ter tako še naprej delali na visokih obratih,“ je še dodal trener Simon Rožman.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB