FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pred moštvom prvi teden priprav v Umagu

Domžalski nogometaši so danes prispeli v Umag, kjer se začenja tretji teden priprav na spomladanski del sezone. V naši tradicionalni pripravljalni bazi bo moštvo v prihodnjih petih dneh opravilo skupno šest treningov in odigralo dve prijateljski tekmi.

nkd 2

“Najprej bi se rad zahvalil organizatorju, ki je v naši bazi znova poskrbel za odlične pogoje. Vstopili smo v tretji teden priprav, v katerem še naprej stopnjujemo obremenitve in vse aktivnosti opravljamo na visoki intenzivnosti. Smo sicer nekoliko okrnjeni, namesto reprezentantov je v Istro potovalo precej mladincev in igralcev s posoje, tako da smo še bolj mladostniško obarvani. Veseli me, da med nogometaši vlada izredna motiviranost in želja po delu, še bolj pa sem zadovoljen zaradi vidnega napredka. Vse, kar smo si doslej zastavili, smo uspešno opravili,“ je po prvem treningu v Umagu dejal trener Simon Rožman, ki je na Hrvaško povabil 26 nogometašev.

Med njimi ni šesterice reprezentantov (Gaber Dobrovoljc, Tilen Klemenčič, Gregor Sikošek, Adam Gnezda Čerin, Amedej Vetrih in Dejan Lazarević), ki se s slovensko izbrano vrsto nahajajo na pripravah v Španiji in bodo v prihodnji dneh nastopili na mednarodni prijateljski tekmi s Kitajsko. Namesto njih bo domžalski strateg trener znova lahko preizkusil številne produkte domžalske nogometne šole, saj je bo v Umagu treniralo kar šest mladincev (Klemen Mihelak, Matevž Femec, Andrija Radovanović, Tamar Svetlin, Jošt Urbančič, Dario Kolobarič) in štirje mladi nogometaši, ki so jeseni izkušnje pridobivali na posoji v drugi ligi (Luka Guček, Andraž Žinič, Gašper Hrovat, Nermin Haljeta).

“V tem tednu bomo odigrali tudi dve prijateljski tekmi, na katerih bomo že nekoliko dvignili minutažo nogometašev. Smo v fazi grajenja naše igre, kar pomeni, da smo osnove zastavili, nadaljujemo pa v smeri skupinske taktike. Igralci morajo v vsakem trenutku vedeti, kaj narediti na določenem delu igrišča, kakšne morajo biti njihove reakcije … To formo bomo počasi stopnjevali in v obdobju, ko se bo pospešeno približevalo prvenstvo, dodali še tekmovalni pridih,“ je še dodal 35-letni trenerski strokovnjak, ki bo svoje varovance v tem tednu preizkusil na dveh prijateljskih tekmah. V sredo se bodo rumeni pomerili z Osijekom, v petek pa še z Istro.

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB