FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Ruben Belima: "Cilj je napredek na vseh področjih"

Prvi treningi v novem koledarskem letu so uspešno za nami. Domžalski nogometaši so v uvodnem delu prvega pripravljalnega ciklusa opravili že pet treningov, danes pa jih čaka prosta nedelja. V ponedeljek se znova vrnejo v ritem s kar dvema aktivnostma, v prihajajočem tednu pa jih sicer čakata že prvi prijateljski tekmi.

49348902 10158138053680968 7947598047922356224 o

V sredo se bodo varovanci trenerja Simona Rožmana ob 17. uri najprej pomerili z ekipo Brinje Grosuplje, ki v tej sezoni uspešno nastopa v tretji slovenski nogometni ligi, v soboto ob 13. uri nato sledi še prvoligaški dvoboj s Triglavom. Obe tekmi bosta odigrani v gosteh.

Vseh devet prijateljskih tekem bo zelo koristnih v ciklusu priprav na spomladanski del, saj bomo na njih lahko preizkusili svojo pripravljenost, uigravali taktične zamisli našega strokovnega štaba in skozi analize tudi popravljali morebitne napake. Pomembno je, da se čim bolje uigramo, navsezadnje je to obdobje edini čas v letu, ko imamo več časa za malenkosti, ki so v nogometu zelo pomembne,“ se omenjenih obračunov veseli krilni napadalec Ruben Belima, ki je eden izmed tistih nogometašev, ki so se moštvu pridružili sredi jesenskega dela. Reprezentant Ekvatorialne Gvineje je prvi nastop v rumenem dresu vknjižil septembra, ko se je na pokalni tekmi z Ivančno Gorico predstavil z zadetkom.

nkd 13 belima

Ekipa se je v primerjavi s poletnim pripravljalnim ciklusom zelo spremenila, prišlo je veliko novincev, vključno z mano, ki pred sezono nismo opravili priprav z moštvom. Lahko rečem, da se mi je to precej poznalo, moje igre niso bile na ravni, ki bi si jo želel. Prav zato sem sedaj toliko bolj motiviran, da vse opravim, kot je treba. Zaenkrat se počutim odlično, čeprav je za nami napornih pet dni. Komaj že čakam naslednje treninge in prve tekme, na katerih se želim čim bolj izkazati in hkrati dokazati trenerju. Tudi cilji v nadaljevanju sezone so povezani s tem, z boljšimi predstavami bom lahko tudi lažje pomagal ekipi pri uresničitvi naših ciljev,“ poudarja 26-letni nogometaš, ki je jeseni skupno vknjižil sedem nastopov in dosegel en zadetek. 

Domžale so zanj druga destinacija v Sloveniji, pred tem je Belima nastopal še v dresu Kopra. “Zaenkrat se tukaj odlično počutim. Okolje, pogoji, način dela, vzdušje v moštvu – vse je na najvišjem nivoju. Vsi že nestrpno pričakujemo začetek spomladanskega dela, v katerem moramo pokazati več kot jeseni, še naprej pa želimo igrati hiter in agresiven nogomet, ki je tudi privlačen na pogled. Cilj je napredek na vseh področjih. Doseči pa želimo vsaj tretje mesto in priti do kvalifikacij za evropsko ligo,“ še dodaja nekdanji član madridskega Reala.

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB