FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dejan Lazarević vesel začetka pripravljalnega obdobja

Ko je po skoraj dvanajstih letih znova oblekel domžalski dres, je Dejan Lazarević na zelenico stopil praktično brez opravljenih priprav, s čimer je potreboval nekaj časa, da je prišel v tekmovalni ritem. Prav zato bodo prihodnji tedni še toliko bolj pomembni za hitronogega krilnega napadalca, ki se že zelo veseli dela v pripravljalnem obdobju.

nkd 51

Občutki ob vrnitvi v ustaljeni ritem so zelo pozitivni. Premor je bil precej dolg, zato smo si vsi skupaj že zaželeli dela. Včeraj smo naredili odličen trening, sploh za prvo aktivnost je bil nivo, ki smo ga prikazali, resnično navdušujoč. Prepričan sem, da vsi komaj čakamo vse aktivnosti in tekme, navsezadnje se želimo čim bolje pripraviti in hkrati na čim boljši možen način začeti prvenstvo,“ je pogovor začel občasni slovenski reprezentant, ki je dres z državnim grbom oblekel na dvajsetih tekmah.

Prvi trening so rumeni včeraj opravili na pomožnem igrišču, vadilo je 26 nogometašev, ki so bili v pogonu kar dve uri, kolikor je trajala prva aktivnost v novem koledarskem letu. Danes bo na sporedu en trening, jutri dva, v soboto pa domžalsko moštvo čaka testiranje fizične pripravljenosti. Skratka, naporen ritem, a se ga Lazarević, za katerega so to prve priprave v domžalskem dresu, zelo veseli. “Gre za najpomembnejši del sezone, ki je temelj za uspešne predstave na zelenici. Nedvomno mi bo po teh šestih, sedmih tednih lažje, saj sem jeseni prišel praktično brez priprav. Na koncu se je to tudi poznalo na mojih predstavah, tako da verjamem, da bom spomladi precej boljši. Treba bo dobro izkoristiti to obdobje, seveda pa upam, da mi bo dobro služilo tudi zdravje. Čakajo nas tudi številne kakovoste prijateljske tekme, ki bodo pravi test za prihajajočih sedemnajst ligaških dvobojev.“

nkd 52

V prvem delu sezone je 28-letni Domžalčan debitiral konec oktobra na tekmi z Aluminijem, na koncu pa je jeseni zbral pet nastopov in skupno vknjižil 334 igralnih minut. Pokazal je nekaj vzpodbudnih predstav, vseeno pa si spomladi želi še več. “Dal bom vse od sebe, tako kot tudi moji soigralci. Imamo veliko kakovosti, ki jo moramo potrditi na zelenici. Priprave moramo čim bolje izkoristiti za dvig pripravljenosti in uigranosti, ki nam je jeseni v določenih trenutkih morda manjkala. Prepričan sem, da je trenerski štab odlično zasnoval naše delo in da se bo to poznalo tudi na zelenicah,“ poudarja Lazarević, ki je sicer zelo zadovoljen s pogoji, s katerimi se je srečal v našem klubu.

Vsi so me čudovito sprejeli, kar veliko pripomore k dobremu počutju. Najlepše pri vsem skupaj je tudi dejstvo, da sem hkrati doma in nastopam v klubu, ki ga krasi čudovita organiziranost. Imamo vse pogoje, delamo odlično, mislimo lahko le na nogomet, tako da preprosto moramo to izkoristiti za dobre rezultat na zelenici,“ dodaja krilni napadalec, ki je sredi decembra še drugič postal očka.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB