FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Začetek priprav na spomladanski del sezone

Znova skupaj, znova na delu. Premora je konec, za domžalskimi nogometaši pa je že prvi trening v novem koledarskem letu, ki predstavlja uvod v mesec in pol dolgo pripravljalno obdobje pred nadaljevanjem sezone. 

nkd 4

Začelo se je s skupnim zajtrkom, uvodnim sestankom, nato pa so se nogometaši že podali na prvo letošnjo trenažno aktivnost. Uvodni del treninga, ki je bil namenjen ogrevanju, aktivaciji in vajam preventive, je potekal v dvorani, sledila je selitev na pomožno igrišče z umetno travo, kjer je vadilo 26 nogometašev, med njimi tudi štirje mladinci. Že od samega začetka je bil ob zimski kulisi prisoten močan ritem in pozitivna delovna vnema, tudi zavoljo odličnega stanja, v katerem so se na trenažne obveznosti vrnili domžalski nogometaši.

"Zelo sem zadovoljen s prikazanim na prvem treningu. Veseli me, da so se igralci vrnili zdravi, motivirani in dobro pripravljeni, kar je posledica vestnega izpolnjevanja individualnih programov dela, s katerimi so v zadnjih treh tednih ohranjali ritem. Načrt dela je zastavljen do potankosti, veselimo se že trdega dela in vseh izzivov, ki nas čakajo v prihodnjem obdobju. Z igralskim kadrom smo zelo zadovoljni, večjih sprememb v prihodnjem mesecu ne pričakujemo. Smo sicer še v določenih dogovorih z dvema nogometašema, hkrati je možen še tudi kakšen odhod. A glavnina ekipe se bo spreminjala, kar me zelo veseli. Vsi vemo, da so te priprave osnova za celotno koledarsko leto, zato je zelo pomembno, da je tudi igralski kader čim prej kompleten. Prepričan sem, da lahko z optimizmom zremo v spomladanski del, v katerem je naš glavni rezultatski cilj uvrstitev v Evropo. Ob tem ne bomo odstopali tudi od naše strategije razvoja nogometašev, vsebinsko pa je želja še naprej igrati prepoznavno hiter, agresiven in napadalen nogomet," je po uvodnem treningu dejal trener Simon Rožman.


Nogometaši, ki so bili prisotni na prvem treningu: Dejan Milić, Ajdin Mulalić, Amedej Vetrih, Tilen Klemenčič, Ruben Belima, Nermin Hodžić, Tonči Mujan, Gregor Sikošek, Kobie Morris, Blaž Urh, Senijad Ibričić, Nermin Haljeta, Kristijan Šipek, Matej Podlogar, Dario Melnjak, Shamar Nicholson, Gaber Dobrovoljc, Matija Rom, Adam Gnezda Čerin, Dejan Lazarević, Slobodan Vuk, Luka Guček ter mladinci Klemen Mihelak, Jošt Urbančič, Tamar Svetlin in Dario Kolobarić. Zaradi poškodbe je manjkal Žan Žužek, Miha Tetičkovič je zbolel.


Prvih deset dni bodo domžalski nogometaši vadili v domačem okolju, 21. januarja nato sledi selitev v Umag, kamor se rumeni znova vračajo še v začetku februarja. Skupno bodo varovanci trenerja Simona Rožmana odigrali devet prijateljskih tekem, prvo že prihodnjo sredo, ko bo njihov nasprotnik tretjeligaš Brinje Grosuplje. Znan je tudi drugi tekmec v drugem terminu priprav v Umagu - Domžalčani se bodo tedaj pomerili še s sežanskim Taborjem.

Seznam prijateljskih tekem:

Datum Nasprotnik Lokacija tekme
16. januar Brinje Grosuplje Brinje
19. januar Triglav Kranj Kranj
23. januar Osijek (Hrvaška) Umag (Hrvaška)
25. januar Istra 1961 (Hrvaška) Umag (Hrvaška)
1. februar Maribor Maribor
6. februar Tabor Sežana Umag (Hrvaška)
9. februar Dinamo B (Hrvaška) Umag (Hrvaška)
14. februar Dob Domžale
16. februar Sturm Graz (Avstrija) Gradec (Avstrija)

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB