FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Tilen Klemenčič: "Pomlad, v kateri imamo veliko ciljev"

Le še dva dneva nas ločita do uvodnega treninga domžalskega moštva v novem koledarskem letu. Rumeni se bodo zbrali v sredo zjutraj na skupnem zajtrku, sledi uvodni sestanek, nato pa se bodo odpravili na trening, ki bo potekal v dveh delih. Prvi del bo na sporedu v dvorani, nato sledi še selitev na igrišče z umetno travo.

nkd 24 klemencic

Prijalo je malce odklopiti glavo od nogometa, a se sedaj že zelo veselim začetka priprav. Zadnja dva tedna sem že vseskozi treniral in izpolnjeval zastavljeni individualni program dela, tako da sem prepričan, da bom na prvi trening prišel v dobri fizični in kondicijski pripravljenosti. Lepo bo spet videti soigralce, pa tudi trenerje in ostale zaposlene. Pred nami je naporna pomlad, v kateri imamo še veliko ciljev,“ je sprva dejal branilec Tilen Klemenčič, v jesenskem delu eden najbolj standardnih nogometašev domžalske zasedbe. 23-letni Gorenjec je nastopil na šestnajstih tekmah, odigral 1.327 minut, v tem času pa je dosegel tudi dva zadetka, s čimer je šesti najboljši strelec zasedbe rumenih.

Nekdanji član vseh mlajših reprezentančnih selekcij Slovenije bo skupaj s soigralci prvi moštveni trening v novem koledarskem letu opravil v sredo, ko se tudi uradno začnejo priprave na spomladanski del sezone. Rumeni bodo večji del pripravljalnega obdobja trenirali v domačem okolju, dvakrat se bodo vmes preselili še v hrvaško Istro, ki je postala že tradicionalna zimska pripravljalna baza našega moštva. “Ne le izboljševanju naše pripravljenosti in forme, priprave so namenjene tudi krepitvi vzdušja in medsebojnih odnosov. To je obdobje, ko smo s soigralci skupaj štiriindvajset ur na dan, kar je zelo koristno in dobrodošlo. Nasploh pa bivanje v Umagu vselej dobro izkoristimo, veliko je treningov, sestankov in analiz, s katerimi skušamo našo formo spraviti na višji nivo. Na odličnih zelenicah veliko pozornosti že lahko posvetimo tudi taktičnim elementom igre in uigravanju. A trenutno z mislimi še nismo tam, najprej nas čaka še deset dni trdega dela v Domžalah,“ poudarja Klemenčič, ki se je nato navezal še na želje in pričakovanja v nadaljevanju sezone.

nkd 20 klemencic

Rezultatski cilj je uvrstitev v Evropo, od tega ne bomo odstopali. Smo v dobrem položaju, na voljo je še precej točk, a je hkrati res, da se letos za isti cilj bori kar pet moštev. Vseskozi bomo morali biti maksimalni, sploh v obdobju, ko si bodo tekme sledile v razmaku treh, štirih dni. Ravno zato je prihajajoče pripravljalno obdobje tako pomembno, saj bomo gradili temelje za celotno koledarsko leto. Seveda pa imam v tem letu tudi individualne cilje, ki so povezani s konstantnim napredkom,“ še dodaja domžalski branilec.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB