FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dejan Milić: "Pred nami najdaljše, najzahtevnejše, a hkrati tudi najpomembnejše obdobje"

Manj kot teden dni nas še loči do prvega skupnega treninga v novem koledarskem letu. Domžalski nogometaši v teh dneh še vedno trenirajo po individualnih programih, a že z nestrpnostjo pričakujejo začetek pripravljalnega obdobja.

nkd 45 milic

Praznike sem preživel v krogu družine in najbližjih, ki sem jim posvetil celoten prosti čas. Maksimalno sem to obdobje skušal izkoristiti za mentalni in fizični “reset“, prva dva tedna sta bila namenjena popolnemu odklopu od nogometa. Čeprav smo vsi nogometaši zaljubljeni v ta šport, preprosto potrebujemo tudi nekaj premora in le ta je vselej koristen, sploh po napornem koledarskem letu, ki je za nami. A obdobje brez žoge hitro prinese še močnejšo željo po delu, tako da se že veselim sredinega začetka priprav,“ je uvodoma dejal Dejan Milić, najstarejši nogometaš v naši zasedbi, ki bo konec januarja praznoval 35. rojstni dan. Za izkušenega vratarja bo to že šesta zaporedna sezona v domžalskem dresu, skupno pa je doslej zbral 66 nastopov in štiriindvajsetkrat mrežo ohranil nedotaknjeno.

Z željo, da se čim bolje pripravi na nadaljevanje sezone, bo krenil tudi v zimskem priprave, ki se za dvakratne državne prvake uradno začnejo 9. januarja. Po skupnem zboru bodo v prihodnjem tednu rumeni opravili štiri treninge, na sporedu pa bo tudi testiranje fizične pripravljenosti in druge meritve. Sledi prosta nedelja, prva prijateljska tekma bo nato na sporedu že 16. januarja. “Strokovni štab je pripravil res dober individualni program, s katerim smo pridobili potrebne osnove, na katerih bomo začeli graditi v sredo. Komaj že čakam, da znova stopimo na zelenico in se lotimo dela, navsezadnje že zelo pogrešam tudi druženje s soigralci. Mislim, da že vsi skupaj odštevamo dneve, ko se bo ponovno začel naš redni delovni ritem, čeprav bo pred nami res naporno obdobje,“ poudarja domžalski vratar.


Na svoji dosedanji nogometni poti je Milić opravil že pravo serijo zimskih priprav, tako da dobro ve, kaj ga čaka v prihodnjih dveh mesecih. “Pred nami je najdaljše, najzahtevnejše, a hkrati tudi najpomembnejše obdobje. Dela se osnova za celotno koledarsko leto, saj poleti pred evropskimi tekmami nimamo veliko časa za fizično pripravo. V spomladanski del se podajamo z jasnim ciljem, da si znova priborimo nastopanje na mednarodni sceni, kar nam je v zadnjih sezonah vselej uspelo. Ne bo lahko, tekmeci so zelo kakovostni in ambiciozni, a sem prepričan, da imamo dovolj kvalitete. Želja je tudi, da še naprej igramo dober nogomet in da s predstavami zadovoljimo naše pristaše. Smo na pravi poti, imamo vse pogoje, tudi motiva ne bo manjkalo. Je pa seveda v tej prvi fazi najpomembnejše, da se dobro pripravimo v teh šestih tednih, ki so pred nami,“ je še dodal izkušeni Ljubljančan.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound