FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Slobodan Vuk: "Odločno v novo leto in izzive, ki so pred nami"

Koledarsko leto je pri koncu, do začetka priprav na spomladanski del sezone pa nas ločita le še slaba dva tedna. Domžalski nogometaši se v tem času že pripravljajo po individualnih programih, eden tistih, ki najbolj pričakujejo prve skupne treninge v novem letu, pa je nedvomno napadalec Slobodan Vuk.

nkd 14 vuk

29-letni Kamničan je namreč celoten mesec november izpustil zaradi poškodbe, ki jo je dokončno saniral šele v decembru. Tedaj je nato nekaj minut odigral na tekmah proti Mariboru in Krškem, sedaj pa je zimski premor že dodobra izkoristil za dvig telesne pripravljenosti. “Vzel sem si le teden dni premora, 18. decembra pa sem že začel z izpolnjevanjem individualnega programa. Prva dva tedna sta bila namenjena pridobitvi tako imenovane baze moči, sedaj pa je vse skupaj že namenjeno izboljševanju kondicije. Veliko se ukvarjam tudi z vajami preventive, da bi v prihajajočem letu čim bolj izničil možnost poškodb. Moram reči, da že komaj čakam začetek priprav, predvsem pogrešam druženje s svojimi soigralci in adrenalin, ki pride ob tekmah,“ je pogovor načel najboljši domžalski strelec v zgodovini prvoligaškega tekmovanja. Doslej je namreč dosegel že 38 ligaških zadetkov, kar mu je uspelo na 131 uradnih tekmah v Prvi ligi Telekom Slovenije. Trikrat je bil uspešen še v pokalnem tekmovanju, v kvalifikacijah za evropsko ligo pa je v svojo statistiko na sedmih tekmah doslej vpisal eno asistenco.

V prvem delu sezone je skupno zbral štirinajst nastopov in dosegel dva zadetka – enega proti Krškemu, drugega pa na pokalni tekmi v Ivančni Gorici. “Nisem najbolj zadovoljen s prikazanim v jesenskem delu. Predvsem moje predstave niso bile takšne, kot bi si želel, zato sem pred nadaljevanjem sezone še toliko bolj motiviran. Evidentno je bilo, da smo potrebovali čas za uigravanje, navsezadnje smo ob koncu začeli kazati precej boljše igre. Spremembe vedno terjajo svoj čas, tudi sam sem potreboval nekaj tekem, da sem znova prišel v pravi tekmovalni ritem. Prepričan sem, da bo spomladi druga pesem, da se bomo med pripravami uigrali, še bolj povezali in se nato prikazali v povsem drugi luči. Odločno gremo v novo leto in izzive, ki so pred nami, saj imamo še veliko za postoriti,“ je dejal Vuk.

nkd 4 vuk

Prvič bodo domžalski nogometaši skupaj na delu že 9. januarja, prva uradna tekma pa jih nato čaka zadnji vikend februarja. “Naš cilj je že vseskozi eno izmed mest, ki vodijo v Evropo. Imamo dobro izhodišče, čeprav za nami niso najboljši meseci. Zaostanek za drugim ali tretjim mestom ni velik, a na drugi strani tudi mi nimamo velike prednosti pred petim, šestim ali sedmim mestom. Točke bomo seštevali na koncu, dotlej pa bomo na vsaki tekmi šli na zmago. Letošnja sezona je zelo izenačena, a sem prepričan, da imamo kakovost, da si na koncu priborimo Evropo,“ poudarja domžalski napadalec, ki je minuli mesec postal tudi polnopraven član našega moštva. Prvotni dogovor o posoji iz norveškega Moldeja smo spremenili v prestop, tako da bo Vuk domžalske barve nosil vsaj še nadaljnjih šest mesecev.

“Želja je, da bi si priboril čim več minut, da ne bi imel težav s poškodbami in da bi dosegel čim več zadetkov. Koliko je to? Recimo okroglih deset,“ je še dodal lastnik domžalskega dresa s številko 89.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc & Grega Wernig

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB