FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Matija Rom: "Na premor želimo oditi s tremi točkami"

Prva polovica sezone je za nami, v jesenskem delu pa nas čaka le še ena tekma. To soboto, 8. decembra, se bodo na dobrodelno obarvanem srečanju 19. kola Prve lige Telekom Slovenije domžalski nogometaši pomerili s Krškim. Dvoboj se bo v Športnem parku Domžale začel ob 16:05.

nkd 25 rom

Ni treba posebej poudarjati, da je cilj zmaga. Pred nami je dolg zimski premor, na katerega želimo oditi s tremi točkami. Ne le zaradi boljšega občutka, ampak predvsem zaradi napetega boja za tretje mesto, za katerega se v tej sezoni poteguje kar pet moštev. Na koncu bo štela vsaka točka, v spomladanskem delu pa se tako obeta izredno zanimivih sedemnajst tekem,“ se je na drugi del sezone že ozrl mladi branilec Matija Rom.

19-letni produkt domžalske nogometne šole je v soboto vknjižil sedmi ligaški nastop v sezoni, ki ga je kronal z dobro igro, priskrbel pa je tudi podajo za vodilni gol svojega vrstnika Adama Gnezde Čerina. “Odigrali smo dobro tekmo, predvsem v prvem polčasu. Vedeli smo, da bodo odločale malenkosti in tako se je tudi zgodilo. Maribor je bil spretnejši pri zaključkih, na drugi strani smo mi zapravili nekaj lepih priložnosti. Pomembno je, da smo se v tem drugem delu jeseni dvignili in da smo prikazali predstave, ki so dober obet za spomladanski del. Podaja? Zelo sem je vesel, je pa Adam odlično sprožil, čeprav položaj ni bil enostaven. Škoda le, da nam zadetek ni prinesel zmage oziroma, da nismo dosegli še kakšnega,“ je dejal član mlade slovenske reprezentance, ki je v prvoligaški konkurenci skupno vknjižil že 24 nastopov, dosegel en zadetek in dodal tri asistence. 

nkd 23 rom

Prihajajočo soboto se bodo domžalski nogometaše še zadnjič v tem koledarskem letu podali na zelenico, nato sledi zaslužen premor, ki bo trajal do 9. januarja, ko se začnejo priprave na spomladanski del. Nasprotnik na sklepnem dejanju jeseni bo posavski prvoligaš Krško, ki so ga rumeni v tej sezoni ugnali že dvakrat. “Čaka nas težka naloga, tako kot na vseh tekmah v tej sezoni. Krčani so na zadnji tekmi prišli do zmage, ki jih bo zagotovo ohrabrila. Naš cilj so tri točke, do katerih želimo priti s podobno dobro predstavo, kot smo jih kazali v zadnjih tednih. Bomo pa morali biti malce bolj zbrani v določenih segmentih igre, tako napadalnih kot tudi obrambnih. Smo v dobri formi, a bomo to morali še potrditi na zelenici,“ je pristavil Rom.

Zadnja tekma v jesenskem delu bo tudi dobrodelno obarvana, saj smo se znova pridružili akciji Anina zvezdica, v okviru katere bomo zbirali prehrambene izdelke z daljšim rokom uporabe. V kolikor prinesete dva tovrstna izdelka na zbirno mesto pri blagajni stadiona, vam vstopnico za tekmo podarimo. Prostora na tribuni je dovolj, prav tako pa tudi prostora za prehrambene izdelke v skladišču organizacije Anina zvezdica. Vabljeni, da se tudi vi pridružite akciji! Se vidimo v soboto, 8. decembra, ob 16:05.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB