FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Statistični pogled po 11. kolu

Začenjamo z novo rubriko, ki bo na voljo po vsakem ligaškem kolu Prve lige Telekom Slovenije. V njej bodo zbrani najpomembnejši parametri in posladki, ki ponudijo statistični vpogled v predstave domžalskega moštva. 

nkd 5

Na zadnji tekmi z velenjskim Rudarjem, ki so jo rumeni izgubili z rezultatom 1:2, je zadetek za Domžale dosegel Dario Melnjak, ki je bil uspešen v 7. minuti tekme. Skupno je bil to že 18. zadetek rumenih v sezoni, na drugi strani jih je naše moštvo prejelo 16. Na tej tekmi so Domžalčani v okvir vrat sprožili dva strela, mimo gola pet, proti domžalskim vratom pa so leteli štirje poizkusi domačih. Varovanci Simona Rožmana so imeli 53 % igralnega časa žogo v svojih nogah, kar je sicer manj od njihovega povprečja sezone (54,1 %). 

Statistika sezone: 

NK Domžale Skupno število v sezoni Povprečje na tekmo:
Število doseženih zadetkov: 18 1,64
Število prejetih zadetkov: 16 1,45
Število strelov v okvir vrat: 57 5,2
Število strelov mimo gola: 67 6,1
Število prejetih strelov v okvir vrat: 46 4,2
Posest žoge   54,1 %

Z zadetkom v sedmi minuti so bili tako že tretjič v tej sezoni uspešni v samem uvodu tekme, kamor spada obdobje do 15. minute. Oba zadetka so tokrat prejeli v sklepnem delu dvoboja, kamor se uvrščajo situacije od 76. minute. Skupno so v končnicah tekme Domžalčani v tej sezoni prejeli že pet zadetkov, tako je bilo denimo še proti Triglavu, Muri in na prvi letošnji tekmi z Rudarjem.


11

Statistična mejnika: 

- Dario Melnjak je presegel mejo 3.000 minut na prvoligaških zelenicah.

- Andraž Kirm je v domžalskem dresu odigral že 10.970 ligaških minut, s katerimi se je prebil na deveto mesto večne klubske lestvice, kjer je prehitel Zlatana Ljubijankića.


Pripravil: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound