FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Gregor Sikošek: "Pravšnje okolje za napredek"

Domžalski nogometaši nadaljujejo s pripravami na sobotno tekmo z Muro, ki se bo v Športnem parku začela petnajst pred tretjo. Dvoboj 12. kola Prve lige Telekom Slovenije prinaša obračun peto in sedmo uvrščenega kluba prvoligaške konkurence, ki ju na lestvici ločita dve točki. Nekaj misli pred tokratnim dvobojem je strnil branilec Gregor Sikošek, ki je vse zadnje obračune začel v udarni enajsterici rumenih.

nkd 3 sikosek

Gledano z vidika ekipe, izkupiček v zadnjem mesecu, odkar sem tukaj, ni bil najboljši. Dosegli smo manj od pričakovanj, a tudi nihanja so del nogometa. Pomembno je, da delamo dobro, s čimer želimo poskrbeti, da bo čim prej prišel tudi rezultat. Kar se tiče osebnega vidika, pa sem seveda zelo zadovoljen. Odlično sem se vklopil in prilagodil na tukajšnji način dela. Še naprej se bom trudil, saj vem, da imam veliko prostora za izboljšanje določenih segmentov moje igre. Okolje, v katerem sem sedaj, je pravšnje za napredek,“ poudarja 24-letni bočni nogometaš, ki je z dobrim delom hitro prepričal strokovno vodstvo domžalskega kluba. V času od njegovega prihoda je odigral vseh šest uradnih dvobojev, s svojimi predstavami pa je nakazal, da bi v nadaljevanju sezone utegnil biti pomembna okrepitev za rumene. 

Mladi Artičan je v Domžale ob koncu avgusta prišel iz danske Superlige, kjer je branil barve Bröndbya in Silkeborga. V ligi, ki velja za eno najboljših razvojnih na stari celini, se je dodobra spoznal z nogometom na evropski ravni in tako s pridom uporablja izkušnje, pridobljene na severu Evrope. “Rekel bi, da se delo v Domžalah ne razlikuje preveč od dela na Danskem. Ciklizacija treningov je zelo podobna, tudi način dela. Veliko je sestankov, analiz, vse gre v smer podrobnega spoznavanja lastnega dela in nasprotnikove vsebine. Kar je morda tukaj še precej bolje zastavljeno, so vaje preventive pred poškodbami in vaje aktivacije, ki jih izvajamo pred vsakim treningom. To je nekaj, čemur mnogi še ne posvečajo preveč pozornosti, a v Domžalah je to že standardni del treninga. Klub je vsekakor na zelo visokem nivoju in po načinu dela primerljiv s tujino,“ dodaja Sikošek, ki ga s soigralci že v soboto čaka nov izziv.

V Domžale prihaja murskosoboška Mura, ki je rumenim v tej sezoni že zadala visok poraz. Na avgustovski tekmi, tik po nesrečnem izpadu iz Evrope, so rumeni izgubili s 5:1, edini zadetek za Domžale je takrat dosegel Mujan. “Spremljal sem tisto tekmo, ki je potrdila kakovost njihovega igralskega kadra. Potrebno se bo dobro pripraviti in tekmo odigrati po najboljših močeh. Vzdušje v moštvu je dobro, skazil ga ni niti zadnji poraz v Velenju. Kot sem že poudaril, delamo zelo dobro, zato verjamem, da bomo že kmalu rezultatsko nagrajeni. Naredili bomo vse, da bi nam v soboto uspelo priti do novih treh točk,“ se je proti dvoboju z Muro ozrla domžalska dvanajstica.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Grega Wernig

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound