FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Ruben Belima je novi član rumene družine!

Po odhodih Matije Široka in Lovra Bizjaka, ki se bosta zavoljo odličnih iger v našem dresu odslej preizkušala v tujini, smo danes poskrbeli za novo moč v članski zasedbi. Član rumene družine je postal krilni napadalec Ruben Belima, sicer občasni reprezentant Ekvatorialne Gvineje, ki ima tudi španski potni list.

IMG 5212

Prihajam z močno željo, da bi ekipi pomagal do izpolnitve rezultatskih ciljev in da bi skozi sezono tudi sam postal boljši. Vesel sem, da sem tukaj, prepričan sem, da gre za pravi korak v moji karieri. Domžale odlično poznam in vem, da gre za okolje, ki je v zadnjih sezonah postalo najboljša odskočna deska za napredka željne nogometašev. Veselim se tekem in nasploh prihodnosti v rumeni družini,“ je ob sklenitvi dvoletne pogodbe uvodoma dejal Belima, ki je svojo nogometno pot začel pri španski Torrevieji, a se je že pri osmih letih preselil v mladinsko akademijo slovitega madridskega Reala.

Pri Madridčanih je nastopal za vse mlajše selekcije, v članski konkurenci pa igral tudi za rezervno moštvo španskega velikana. Konec oktobra 2015 se je prvič preselil na tuje in okrepil vrste našega tedanjega tekmeca Kopra, v dresu katerega je vknjižil 33 ligaških nastopov in dosegel šest zadetkov. Z dobrimi igrami v Sloveniji si je priigral prestop v portugalsko drugo ligo, kjer je v zadnji sezoni za Leixões odigral 23 tekem in se štirikrat vpisal med strelce. V svoji karieri je vknjižil že tudi dvanajst nastopov za člansko izbrano vrsto Ekvatorialne Gvineje. 

Kot rečeno, domžalski klub odlično poznam. Že ko sem nastopal pri Kopru, sem spoznal, da je odlično organiziran, kar se je videlo tudi na igrišču. Domžale so bile v fazi napada najboljša ekipa v Sloveniji, v njihovi igri je bilo ogromno teka in nenehen pritisk na nasprotnika. Ta stil igre mi zelo ugaja, zato se močno veselim dela pod vodstvom Simona Rožmana, ki me je takoj prepričal s svojo usmeritvijo. Še dodatno mi je klub predstavil Senijad Ibričić, skupaj z Nerminom Hodžićem moj soigralec v Kopru. Tudi zavoljo njiju se bom lažje privadil na novo okolje,“ je še dodal krilni napadalec, ki bo na svojem dresu nosil številko sedem. 

Ruben prihaja kot zamenjava za Lovra Bizjaka, ki nas je zapustil pred dnevi. Ima podobne karakteristike kot on in bo v našo igro vnesel hitrost in nepredvidljivost. Vsekakor je njegova prednost, da je v Sloveniji že bil, obenem se z nekaterimi našimi igralci že pozna, zato verjamemo, da mu prilagajanje ne bo vzelo veliko časa. Njegove kvalitete so znane, po odhodu iz Kopra je zelo dobro odigral na Portugalskem. Navsezadnje se še dobro spomnimo njegovega zadetka na našem stadionu pred nekaj leti, ko mu je uspela prava mojstrovina,“ pa je novinca v rumeni družini pozdravil športni direktor Matej Oražem, ki je tako poskrbel še za četrto okrepitev v aktualni sezoni.

Besedilo: Alen Obrez

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound