FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Matija Širok odhaja v ciprski Pafos

Domžalski nogometaši so z odličnimi predstavami v zadnjih mesecih znova vzbudili veliko zanimanja med klubi iz močnejših evropskih lig. Po koncu letošnje evropske zgodbe smo danes tudi uradno sklenili prvi dogovor o prestopu – rumeno družino namreč zapušča slovenski reprezentant Matija Širok, ki odhaja na Ciper.

27-letni bočni branilec bo odslej branil barve tamkajšnjega prvoligaša Pafosa, s katerim je podpisal dveletno pogodbo. Novim delodajalcem se je že pridružil, z njimi pa bo v teh dneh treniral v Čatežu, kjer je ciprsko moštvo na pripravah.

Ponosen in vesel sem, da sem bil del rumene družine. Ljudje, ki nas spremljajo od zunaj, morda mislijo, da je to le slogan, a gre za nekaj več. Medsebojna povezanost, pristni odnosi in način dela, ki je resnično edinstven, postavljajo ta klub na posebno mesto v mojem srcu. Slovo ni enostavno, sploh ob pogledu na številne lepe trenutke, ki sem jih doživel v Domžalah. Rad bi se zahvalil predsedniku in športnemu direktorju, vsem zaposlenim, še posebej pa sem hvaležen Simonu Rožmanu, ki bo na moji dosedanji nogometni poti zapisan kot trener, ki mi je dal resnično največ. Veliko mi je pomagal, me naučil ogromno novih stvari, hkrati pa nas je vse usmeril v miselnost, da nogomet ni le golo garanje in odrekanje, ampak je lahko tudi nekaj več. Nekaj veliko lepšega ... Vsekakor imajo velik delež zaslug za ta prestop tudi vsi moji soigralci, s katerimi smo skupaj rasli iz dneva v dan in s katerimi smo v tem obdobju resnično postali pravi prijatelji. Klubu želim vse dobro v prihodnje, nedvomno pa bom zanj tudi na Cipru močno stiskal pesti,“ je ob slovesu dejal nogometaš, ki je v rumenem dresu vknjižil 56 ligaških, štiri pokalne in štirinajst evropskih nastopov. Kot član Domžal se je veselil tudi lovorike najboljšega v Pokalu Slovenije. 

"Post-evropski tedni so v našem klubu vedno čas premikov in obdobje, ko se odpirajo nove priložnosti. Takšna se je sedaj denimo ponudila Matiji Široku, ki je domžalskemu klubu v teh letih dal ogromno in kateremu bi se rad ob tej priložnosti iskreno zahvalil za vse odlične predstave v našem dresu. Njegov prestop je še ena potrditev dobrega dela v našem klubu, hkrati pa gre za rošado, ki smo jo načrtovali že nekaj mesecev. V ekipi imamo namreč obetavnega, 19-letnega Matijo Roma, ki je dolgo časa potrpežljivo čakal na priložnost in bo sedaj imel možnost, da si izbori redno igranje," je ob sklenitvi prestopa Matije Široka v ciprski Pafos dejal športni direktor Matej Oražem, ki je nato nadaljeval: "Sedaj že našemu nekdanjemu članu vsi skupaj seveda želimo veliko sreče in uspešnih iger v novi sredini. Malo je tako iskrenih in delavnih igralcev kot je on, hkrati pa sem prepričan, da bo zagon, ki smo ga skupaj ustvarili, trajal še nekaj časa. Ne le zanj, ampak tudi za vse nas. Rumeno družino torej znova zapušča pomemben člen, a bo Matija vseeno za vedno ostal del nas." 

Daljši pogovor z Matijo Širokom si boste lahko sicer na naši spletni strani prebrali jutri.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound