FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Še trije dnevi do letošnje evropske uverture

Zakorakali smo v teden, ki smo ga močno pričakovali. Le še trije dnevi nas namreč ločijo do prvega letošnjega evropskega obračuna, na katerem se bodo domžalski nogometaši pomerili s Širokim Brijegom.

nkd 3 sirok

Na prizorišče dvoboja bodo rumeni bojevniki odpotovali v sredo dopoldne, ko se bodo z letalom preko Brnika podali v Sarajevo, nato pa bodo pot nadaljevali z avtobusom. Zvečer bo na sporedu še uradni trening, dan kasneje se bo dvoboj začel ob 20. uri.

V pripravljalnem obdobju smo izpolnili praktično vse cilje. Dobro smo trenirali, pripravljeni smo na največje napore, vzdušje med nami je odlično. Seveda bo vse to treba prenesti na tekmovalne obračune, ki bodo edino merilo opravljenega v zadnjem mesecu,“ je pred današnjim večernim treningom dejal Matija Širok, ki bo tudi v letošnji evropski zgodbi eden ključnih adutov domžalskega moštva. Slovenski reprezentant je lansko leto s soigralci dosegel zelo odmevno uvrstitev v četrti kvalifikacijski krog, kjer so se rumeni pomerili s kasnejšim finalistom Marseillom. 

Temu ne posvečamo več veliko pozornosti, čeprav se seveda radi spomnimo na lansko poletje. Smo pa tedaj dobili veliko novih izkušenj, ki nam bodo lahko koristile v Evropi. V naših mislih je trenutno le Široki Brijeg, na katerega se bomo v prihodnjih dneh zagotovo dobro pripravili. Vemo, da imajo odlično zasedbo, igrajo na krilih glasnih navijačev, v preteklosti pa so že dosegli nekaj dobrih rezultatov v Evropi. Nikakor nam na obeh obračunih ne bo lahko, a se tekmeca ne bojimo. Edini cilj je uvrstitev v drugi krog, a bomo morali za to garati skozi vseh sto osemdeset minut,“ dodaja bočni branilec.

nkd 23 sirok

V letošnjo evropsko zgodbo se domžalski nogometaši podajajo v precej nespremenjeni zasedbi. Moštvo so okrepili Nermin Haljeta, Kobie Morris in Tonči Mujan, zapustil pa ga je le Marko Alvir, ki se mu je iztekla posoja praške Slavije. Amedej Vetrih zaradi suspenza nima pravice nastopa, težave s poškodbami imata Nermin Hodžić in Petar Franjić. “Da ni prišlo do večjih sprememb v moštvu, je seveda velika prednost v primerjavi s prejšnjimi sezonami. Odlično se poznamo, zato so tudi vsi avtomatizmi v naši igri na toliko višjem nivoju. To je bilo zelo dobro vidno že v spomladanskem delu, ko smo igrali precej bolje kot jeseni. Tudi novinci so se zelo dobro vklopili v moštvo, kar je seveda pomemben podatek. Menim, da lahko z optimizmom pričakujemo novo sezono,“ je še poudaril Matija Širok.

Dvoboj v Širokem Brijegu si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sport Klub 3. Vsi domžalski navijači, ki bi si tekmo želeli ogledati v živo, vam bo na Pecari to omogočeno na tribuni za golom, kjer bo potekala tudi prodaja vstopnic. Enotna cena za omenjeno tribuno znaša 5 EUR (10 KM).

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound