FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dejan Milić o pripravljalnem obdobju in prihajajoči sezoni

Nova prijateljska tekma, nova koristna preizkušnja. Domžalski nogometaši so včeraj v Športnem parku gostili Rabotnički, ki ga prihodnji teden prav tako čaka prvi dvoboj v kvalifikacijah za evropsko ligo. Dvoboj z makedonskim prvoligašem se je končal brez zmagovalca, edini zadetek za rumene je dosegel Senijad Ibričić.

nkd 11 milic

Priložnost so tokrat dobili predvsem mlajši nogometaši, ki iz tekme v tekme napredujejo, tudi tokrat pa so prikazali obetavno predstavo. Mislim, da smo na pravi poti, prijateljske tekme z zelo močnimi nasprotniki namreč zelo dobro izkoriščamo. Po eni strani je to test našega trenutnega stanja, po drugi strani pa vidimo nivo nasprotnikov v kvalifikacijah za evropsko ligo, kar se je za pozitivno izkazalo že v zimskem pripravljalnem obdobju. Na ta način imamo vse bolj jasno sliko o naši trenutni pripravljenosti, ki je že na precej dobrem nivoju. Seveda nas čaka še nekaj dela, a sem prepričan, da bomo do prve tekme v optimalni formi,“ je po četrtem pripravljalnem dvoboju dejal kapetan Dejan Milić, ki je domžalska vrata včeraj branil v prvem polčasu. V nadaljevanju je nato svoje mesto prepustil Ajdinu Mulaliću, s katerim bosta tudi v prihodnji sezoni tvorila udarni vratarski tandem našega moštva. Poleg njiju bosta na priložnost čakala še 22-letni Miha Tetičkovič in 16-letni Klemen Mihelak, ki pod vodstvom trenerja vratarjev Janeza Strajnarja zelo hitro napredujeta in tako nedvomno predstavljata naložbi za prihodnost.

Smo izjemen korektiv, takšni so tudi naši medsebojni odnosi. Pomembno je, da čutimo podporo drug drugega, prav tako smo tudi odlično vodeni s strani Janeza Strajnarja in glavnega trenerja Simona Rožmana. Ajdin, Miha in Klemen so odlični vratarji, pred katerimi je lepa prihodnost. S svojim trdim delom seveda pozitivno vplivajo tudi name, saj smo drug drugemu zdrava konkurenca, zaradi katere lahko lažje napreduješ,“ dobrega mnenja o svojih vratarskih soigralcih ne skriva 34-letni Milić.

Domžalski nogometaši imajo danes prost dan, a se bodo že jutri znova vrnili v ritem treningov. Evropski dvoboj s Širokim se namreč hitro približuje, pred njim pa bodo rumeni odigrali še prijateljski dvoboj z ukrajinsko Zoryjo, ki bo služil kot generalka pred novo sezono.

nkd 10 milic

Nestrpno že pričakujemo obe evropski tekmi s Širokim Brijegom. Pomerili se bomo z odličnim tekmecem, ki ga bomo v prihodnjih dneh zagotovo dodobra spoznali. Vemo, kakšne lepe stvari nam je lani in predlani prinesla Evropa, tako da bomo tudi letos naredili vse, da bi nam uspelo nekaj podobnega. Smo zelo ambiciozni, a hkrati tudi realni. Vemo, da je pred nami zelo težka naloga, ki se je bomo lotili zelo resno. V preteklosti smo že dokazali, da se lahko kosamo z vsakomer, tako da lahko gremo tudi zavoljo tega optimistično v evropske izzive,“ poudarja izkušeni vratar, ki je nato strnil še pričakovanja pred novo prvoligaško sezono, ki se za naše moštvo začne 22. julija.

Znova nas čaka naporen ritem, a sem prepričan, da smo se iz lanske izkušnje veliko naučili. Slovensko prvenstvo je seveda temelj naših nastopov v Evropi, zato moramo že od samega začetka kazati dobre igre in si skozi sezono čim prej priigrati nastope na mednarodnem nivoju. V zadnjem tekmovalnem letu smo bili do konca v igri za naslov, kar bi bil za nas seveda fantastičen uspeh. Vemo, da imata Maribor in Olimpija veliko višji proračun, a se na zelenicah to ni poznalo. Z dobrim delom je možno prav vse, naša želja pa je, da bi tudi letos bili blizu in da bi z našimi igrami še naprej skrbeli za zadovoljstvo naših navijačev,“ dodaja domžalska številka ena.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Alen Obrez in Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound