FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pred moštvom še zadnja dva tedna priprav

Domžalski nogometaši so v pričakovanju jutrišnje četrte pripravljalne tekme danes dopoldne že opravili trening v seriji priprav na novo sezono. Slednja se bo z evropskim obračunom s Širokim Brijegom začela 12. julija v Bosni in Hercegovini, kjer bo dvoboj 1. kvalifikacijskega kroga za evropsko ligo odigran na stadionu Pecara. 

56 klemencic va20170713

Z željo, da bi bila vsaj približno tako uspešna kot lanska, se v svojo drugo sezono v domžalskem dresu podaja branilec Tilen Klemenčič. “Za nami je odlično leto, v katerem smo prišli do številnih nepozabnih trenutkov. Zgodovinsko uspešne igre v Evropi, tretje mesto v prvoligaški konkurenci, vse to pa nam je uspelo ob izredno napadalni in atraktivni igri, s katero smo dosegali veliko zadetkov in jih hkrati prejemali zelo malo. Vsi skupaj si želimo, da bi nam nekaj podobnega uspevalo tudi v prihodnje, za kar bomo vsi dali svoj maksimum,“ je uvodoma dejal 22-letni nogometaš, ki je član rumene družine postal lansko poletje in si zelo hitro priboril mesto v udarni enajsterici našega moštva. Skupno je v minuli sezoni vknjižil 37 nastopov, odigral 3244 minut in dosegel en zadetek. 

Dobro formo je nekdanji član mlade slovenske reprezentance prenesel tudi v pripravljalno obdobje, v katerem so rumeni doslej odigrali tri prijateljske tekme. “Prvi trije tedni so bili precej naporni. Noge so v tem trenutku še malce težke, a se bo intenzivnost počasi zniževala, tako da bomo vsekakor povsem pripravljeni na prvo uradno tekmo. Mislim, da smo lahko zadovoljni z opravljenim in prikazanim, saj smo še nadgradili našo pripravljenost. Seveda nas čaka še nekaj dela, tako da bosta prihodnja dva tedna namenjena predvsem piljenju malenkosti v naši igri,“ poudarja Gorenjec v domžalskem dresu.

nkd 4 klemencic

Rumeni bojevniki se bodo sicer jutri znova podali na zelenico, saj jih na četrtem prijateljskem srečanju čaka dvoboj z makedonskim Rabotničkim. V sklopu priprav na dvoboja s Širokim se bodo varovanci Simona Rožmana nato pomerili še z ukrajinsko Zoryjo, proti kateri bo naše moštvo sklenilo s pripravljalnimi tekmami pred novo sezono. “V tem trenutku našim tekmecem še ne posvečamo toliko pozornosti. Bolj smo osredotočeni na lastno vsebino, a se bomo v kratkem seveda že začeli pripravljati na nasprotnika. Vemo, da ima moštvo Širokega Brijega veliko kakovostnih nogometašev, tako da nas vsekakor čaka težka naloga. A hkrati verjamemo, da imamo tudi mi vse tisto, kar bomo potrebovali za napredovanje v drugi krog,“ dodaja Klemenčič. 

Manj kot dva tedna pred začetkom evropske zgodbe sta znana že tudi termina obeh tekem s Širokim. Na Pecari se bo dvoboj začel ob 20. uri, povratni obračun v domžalskem Športnem parku, ki bo na sporedu 19. julija, pa ob 21. uri.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound