FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Nermin Haljeta nova moč v konici napada

Prva tekma v novi sezoni je vse bliže, vedno bolj popoln pa je tudi igralski mozaik našega moštva. V prihodnje bo v rumenem dresu nastopal tudi 21-letni slovenski nogometaš Nermin Haljeta, s katerim smo sklenili triletno pogodbo.

Svojo nogometno pot je mladi nogometaš začel pri celjskem Šampionu, v dresu katerega je v zadnjem letu mladinskega staža postal najboljši strelec prve slovenske mladinske lige. Dosegel je kar 21 zadetkov, nato pa se je preselil v Krško, kjer je v sezoni 2016/17 v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral devetnajst tekem in se trikrat vpisal med strelce. Sledila je selitev na Češko, kjer je za prvoligaša Teplice zbral štiri nastope, precej uspešnejši pa je bil v dresu druge ekipe, za katero je na 21 tekmah dosegel 12 zadetkov. Kar šest izmed njih je vpisal v finalnem delu tekmovanja, bil tudi najboljši strelec slednjega, s soigralci pa se je na koncu veselil naslova prvaka tamkajšnje Juniorke. 

Prvi vtisi ob prihodu v Domžale so zelo lepi, ponosen sem, da sem postal član rumene družine. Vem, da je to pravi klub za razvoj mladih nogometašev, a se hkrati zavedam, da mi ne bo nič podarjenega. Veselim se dela pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, ki ga seveda zelo dobro poznam, saj je deloval v Celju, od koder prihajam. Vesel sem, da se moja nogometna pot nadaljuje v Domžalah, kjer bom na vsakem treningu in tekmi dal sto dvajset odstotkov za ta klub,“ je prve vtise strnil obetavni Haljeta. 

Mladega napadalca je v rumeni družini pozdravil tudi športni direktor Matej Oražem, ki je po branilcu Kobieju Morrisu tako poskrbel za drugo okrepitev pred novo sezono. “Nermina smo si želeli že lani, ko je odigral dobro sezono v Krškem. V pretekli sezoni je na Češkem odigral veliko tekem in dodatno napredoval, zato smo veseli, da se nam je pridružil. Čakajo nas zahtevne evropske preizkušnje, s svojim delovanjem pa se želimo pripraviti na prihodnost. Verjamemo, da je Nerminov prihod nova potrditev naše usmeritve,“ poudarja Oražem.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound