FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Zakorakali v drugi teden priprav

Domžalski nogometaši so zakorakali v drugi teden priprav, v katerem bo znanih kar nekaj pomembnih vprašanj pred novo sezono. V sredo bomo dobili tekmeca v prvem kolu kvalifikacij za evropsko ligo, v četrtek bo nato opravljen še žreb za prvoligaško sezono. Moštvo je sicer danes prvič treniralo v praktično popolni postavi, saj se je zasedbi dvakratnih prvakov pridružil še Senijad Ibričić.

nkd 2

Izkušeni bosanski nogometaš, ki je med najožjimi kandidati za četrtkov izbor najboljšega nogometaša Prve Telekom Slovenije, je v skladu z dogovorom s klubskim vodstvom dobil nekaj dodatnih prostih dni, na današnji zbor pa je prišel vidno motiviran in željan novih izzivov v rumenem dresu. Od preostalih nogometašev sta manjkala še poškodovani Nermin Hodžić, ki bo s treningi predvidoma začel v prvi polovici julija, ter Amedej Vetrih.

Z dvodnevno zamudo se je sredi prejšnjega tedna zasedbi Domžal pridružil tudi reprezentant Gaber Dobrovoljc, v prejšnji sezoni eden najbolj standardnih členov rumene zasedbe. “Lepo se je vrniti v vsakdanji ritem, čeprav so bile počitnice kar nekoliko kratke. Vseeno sem nabral nove energije in se ustrezno pripravil na pripravljalno obdobje, ki je pred nami. Treningi so že v polnem zagonu, komaj že čakamo tudi sredino tekmo, ki bo prva v nizu preizkušenj pred sezono. Strokovni štab je poskrbel za močne nasprotnike, proti katerim bomo lahko kar najbolje preizkusili našo pripravljenost,“ je poudaril odlični branilec, ki si je z igrami v minulem letu povsem zasluženo priboril klic članskega selektorja Tomaža Kavčiča.

38 dobrovoljc va20170713

25-letni Domžalčan se je slovenski izbrani vrsti na teden dni dolgi reprezentančni akciji pridružil ob koncu maja, zavoljo tega pa je dobil tudi nekaj dodatnih prostih dni. “Bilo je res super, za mano je nepozabna izkušnja. Odlično smo trenirali, vzdušje je bilo čudovito, vse skupaj pa je še dodatno izboljšala zmaga, ki smo jo dosegli proti Črni Gori. Z reprezentančne akcije sem odnesel marsikaj koristnega, tako da bom seveda naredil vse, da si v prihodnje znova priborim mesto med najboljšimi. Vem, da bo to mogoče le ob dobrih predstavah v rumenem dresu, kar je močna dodatna motivacija pred novo sezono“ je še dodal osrednji branilec, ki bo skupaj s soigralci z zanimanjem spremljal sredin žreb kvalifikacij za evropsko ligo, kjer se bodo rumeni prvič na zelenico podali 12. julija. 

“Naša želja je izvleči maksimum iz vsakega tekmovanja, v katerem bomo nastopali. V zadnjih dveh sezonah smo bili rezultatsko zelo uspešni, tako da si želimo, da bi nam nekaj podobnega uspelo tudi letos. Priprave bodo ključne, v prvi vrsti bo pomembno da okrepimo fizično moč, na koncu pa še dodelamo in nadgradimo taktični vidik, s katerim smo v lanski sezoni dosegli resnično veliko,“ je želje pred sezono ob koncu pogovora strnil Dobrovoljc.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Alen Obrez & Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound