FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Adam Gnezda Čerin: "Potrditev, da smo na pravi poti"

Svoj enajsti nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije je na nedeljskem derbiju z Olimpijo vknjižil 18-letni Adam Gnezda Čerin. Obetavni domžalski mladinec je na morda najzahtevnejšem ligaškem dvoboju v sezoni prikazal novo izredno dobro predstavo, s katero se je pogumno kosal z mnogo izkušenejšimi nogometaši novih državnih prvakov.

nkd 23 gnezdacerin

Odlična izkušnja. Ni veliko tekem, ki postrežejo s takšnim vzdušjem in tolikšnim številom navijačev. Res je bilo posebno doživetje, ki si ga vsi skupaj želimo še večkrat. Upamo, da bo podobno že na prihajajočih evropskih obračunih,“ se je uvodoma na nedeljski dvoboj v Športnem parku Domžale ozrl 18-letni Gnezda Čerin, ki je v zasedbi rumenih še tretjič v zadnjih štirih kolih odigral vseh devetdeset minut.

Domžalski nogometaši so na zadnji tekmi sezone znova pokazali prepoznaven obraz in proti vodilni Olimpiji skozi celotno srečanje narekovali ritem. Žal so zgoščeno obrambo gostov uspeli prebiti le enkrat, kar je na koncu zadostovalo za remi. “Mislim, da smo se prikazali v dobri luči, tako kot nam uspeva že skozi celotno sezono. Bili smo boljši, dominantnejši, aktualne prvake smo prisilili v zgoščeno branjenje. Dvoboj je znova prinesel potrditev, da smo na pravi poti. Navsezadnje tudi odziv javnosti potrjuje, da si ljudje z veseljem ogledajo naše tekme,“ poudarja obetavni vezist.

nkd 15 gnezdacerin

Mladi Idrijčan, ki se je v Domžale preselil že leta 2014, je v tej sezoni skupno odigral 27 ligaških dvobojev. Enajstkrat je nastopil na prvoligaških zelenicah, šestnajst nastopov pa je vknjižil v mladinski konkurenci. Skupno je dosegel šest zadetkov – od tega enega v Prvi ligi, kjer je dodal še dve asistenci.  “Za mano je odlično leto. Prepričan sem, da sem precej napredoval, predvsem pa se spoznal s članskim nivojem, ki me čaka v prihodnje. Bilo je super v vseh pogledih – od igranja v Evropi, do zahtevnih dvobojev v prvoligaški ter mladinski konkurenci. V članski kategoriji sem imel možnost treniranja in igranja z nekaterimi najboljšimi nogometaši v slovenski ligi. Tudi zavoljo tega, sem nedvomno veliko pridobil. Vseeno pa sezona zame še ni končana, saj me s soigralci že jutri čaka finale mladinskega pokala. Naredili bomo vse, da sezono zaključimo z lovoriko najboljšega v tem tekmovanju, kar bi bila lepa nagrada za vse nas,“ zadovoljstva nad iztekajočo se sezono ni skrival član mladinske reprezentance Slovenije, pred katerim je zelo naporno poletje.

Dopust bom izkoristil predvsem za učenje, saj me čaka matura. Izobrazba je namreč zame zelo pomembna, zato bom učenju posvetil kar nekaj časa. Bo pa seveda nekaj dni na voljo tudi za krajši skok na morje, ki bo več kot dobrodošel. Čeprav se aktualna sezona pravzaprav šele končuje, pa se že veselim začetka junijskih priprav. Čaka me veliko dokazovanja, a je to zame velik motiv,“ je še dodal mladi Gnezda Čerin.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound