FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Nafta - Domžale 0:2

PRVA LIGA SI 2011/2012
četrtek, 17.05.2012, 35. kolo
Športni park Lendava, 400 gledalcev
Strelca: 0:1 Papež 77', 0:2 Balkovec 87'

Sodniki: Davor Drečnik (Hrastnik), Stevo Jovanovič (Celje), Bojan Šinkovec (Maribor), Emir Huselja (Velenje). Delegat: Vlado Močnik (Rogatec).

Nafta Domžale
66 Prša Darko 1 Balažič Izidor  
14 Korošec Miha 2 Dobrovoljc Gaber  
4 Atanasov Darko 3 Topić Darko  
5 Jerebic Aleksander 24 Rems Tadej  
16 Levačič Saša 23 Ihbeisheh Jaka  
26 Raduha Patrik  17 Kovjenić Marko  
20 Vori Rok 7 Teinović Dalibor  
10 Da Silva Gabriel  18 Grbić Miroslav  
11 Kajtazi Naser 28 Gerić Dejan  
18 Osaj Leutrim 9 Radovanović Igor  
7 Zelko Boštjan 34 Papež Jernej  
----------------------------------------- -----------------------------------------  
1 Ajlec Aleš 39 Zabret Gregor  
22 Hozjan Erik 8 Brezovački Blaž  
13 Lebar Tadej 47 Mencigar Tobias  
19 Stojko Uroš 29 Balkovec Jure  
8 Sreš Dejan  
6 Dolinar Blaž  
17 Bunderla Gregor

Strelci: 0:1 Papež 77', 0:2 Balkovec 87'
Menjave:
Nafta: /
Domžale: Kovjenić - Balkovec 62', Grbić - Brezovački 62', Radovanović - Mencigar 62'
Rumeni kartoni: Ihbeisheh 16', Atanasov 35', Dobrovoljc 43', Radovanović 51, Kovjenić 54', Ihbeisheh 66', Osaj 66', Brezovački 76'
Rdeči karton: Ihbeisheh 66'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Nejca Vidmarja, Darka Zeca, Ivana Knezovića, Damirja Pekiča, Michela Nacka Balokoga, Mitje Zatkoviča, Roka Hanžiča, Denisa Halilovića, Marka Drevenška, Tadeja Apatiča, Slobodana Vuka, Saše Aleksandra Živca, Luke Vrhunca in Amerja Krcića. Kaznovani so Nejc Skubic, Uroš Korun, Miha Kostanjšek (štirje rumeni karton v prvi mladinski ligi) in Liridon Osmanaj, ki je že zaključil letošnjo sezono. Skupaj trener Stevan Mojsilović ni mogel računati kar na 18 igralcev.

ekipa na

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Nafte. Domžalčani so zaigrali v naslednji taktični postavitvi od desne proti levi: Balažič; Dobrovoljc, Topić, Rems, Ihbeisheh; Kovjenić, Teinović, Grbić; Gerić, Radovanović, Papež.
 
4. minuta: Lendavčani so izvedli prvo nevarnejšo akcijo na tekmi. Z desne strani je močno pred vrata podal Korošec. Z manjšimi težavami je žogo zadržal vratar Balažič.

7. minuta: Domžalčani so prevzeli pobudo na igrišču. Na desni strani je bil pri žogi Gerić, ki je poizkušal s podajo pred vrata, a je žogo poslal preblizu vratarja Prše, ki ni imel težkega dela.

9. minuta: Da Silva je na levi strani priboril kot v dvoboju s Topićem. Da Silva je poslal predložek pred vrata, kjer je na prvi vratnici streljal Atanasov. Vratar Balažič je žogo zadržal in jo nemudoma poslal v protinapad. Teinović je lepo preigral enega od domačih branilcev in na desni strani podaljšal do Papeža. Slednji je na vrhu kazenskega prostora podal v sredino do povsem osamljenega Gerića. Ta je bil sam pred vratarjem Pršo, a je s strelom preveč okleval, tako da se je pravočasno vrnil Korošec in odbil v kot. Po kotu brez nevarnosti za domača vrata.

12. minuta: Domžalčani so izvajali stranski avt na desni strani polovice Nafte. Dobrovoljc je podal do Gerića, ki je bil spretnejši od Vorija. Z imenitno podajo je za hrbtom domače obrambe našel Radovanovića, ki je bil skupaj s Papežem povsem sam pred vrati. Z osmih metrov je sprožil Radovanović, a se je z imenitno obrambo izkazal vratar Prša. Dobrovoljc je znova izvajal avt. Žogo je vrgel v kazenski prostor, kjer so domači odbili do Grbića. Slednji je z vrha kazenskega prostora sprožil z voleja, a je bil znova na pravem mestu razpoloženi vratar Prša.

16. minuta: Zaradi prekrška nad Osajem je rumeni karton prejel Jaka Ihbeisheh.

17. minuta: Da Silva je izvajal prosti strel z desne strani. Poslal je močan predložek na prvo vratnico, kjer je najvišje skočil Jerebic. Z glavo je stresel vratnico, odbito žogo pa je s 15-tih metrov čez gol poslal Vori.

18. minuta: Dobrovoljc je bil pri žogi na desni strani polovice Nafte. Poslal je odličen predložek pred vrata, kjer je Papež z osmih metrov meril nekoliko previsoko.

26. minuta: Da Silva je krenil v hiter protinapad po levi strani. Na robu kazenskega prostora je podal na drugo vratnico, kjer Grbić ni najbolje posredoval. Do strela je prišel Osaj, a so s požrtvovalnim posredovanjem gostje uspešno blokirali.

28. minuta: V zadnjih minutah so Lendavčani tisti, ki imajo večino časa žogo v svoji posesti in narekujejo ritem igri.

29. minuta: Lendavčani so prišli do novega zaključnega strela. Z leve strani je s 25-tih metrov sprožil Kajtazi, vendar vratar Balažič ni imel težjega dela. Pred tem sta se na sredini igrišča v skoku nesrečno zadela Kovjenić in Topić. Slednji je dobil udarec v ramo in obležal na tleh. Kljub temu, da je imel Mengšan pred časom operativni poseg na isti rami, je lahko nadaljeval z igro.

35. minuta: Domžalčani so krenili v hiter protinapad. Radovanović je podaljšal do Gerića, ki je na desnem robu kazenskega prostora našel Papeža. Slednji se je ob treh branilcih Nafte dobro znašel in podal do Gerića, ki je streljal z vrha kazenskega prostora. Poizkušal je z lob udarcem, a je meril za las čez domača vrata. Pri začetku akcije je Radovanovića ob oddaji žoge podrl Atanasov, ki si je prislužil rumeni karton.

39. minuta: Da Silva je ponovno izvajal prosti strel z desne strani. Poslal je nevaren predložek v kazenski prostor, kjer je s 13-tih metrov z glavo streljal Kajtazi. Meril je mimo desne vratnice.

43. minuta: Zaradi prekrška nad Atanasovom je rumeni karton prejel Gaber Dobrovoljc. Prosti strel z leve strani je izvajal Da Silva. Nevarno je podal na drugo vratnico, kjer pa so za las zamudili trije domači igralci.

45+1. minuta: Četrti sodnik Emir Huselja je označil še minuto sodnikovega dodatka prvega polčasa.

45+2. minuta: Po dobri minuti sodnikovega dodatka je Davor Drečnik označil konec prvega polčasa.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.

47. minuta: Na desnem robu kazenskega prostora sta lepo dvojno podajo odigrala Zelko in Korošec. Slednji je močno podal pred vrata, kjer je bil na drugi vratnici sam Kajtazi, a je v zadnjem trenutku Dobrovoljc žogo modro izbil v kot. Da Silva je poslal nevaren predložek pred vrata, kjer Kajtazi z glavo ni prišel do strela.

51. minuta: Zaradi prekrška nad Osajem je rumeni karton prejel Igor Radovanović.

52. minuta: Kajtazi je prodrl po levi strani. Poslal je premočan predložek v kazenski prostor, vendar je bil na drugi strani dovolj hiter Korošec. Poslal je nevaren predložek pred vrata, a se je še enkrat s posredovanjem izkazal Dobrovoljc.

53. minuta: Nafta je prišla do kota na desni strani. Da Silva je poslal predložek pred vrata, kjer je bil najvišji vratar Balažič, ki je žogo suvereno ujel.
 
54. minuta: Zaradi prekrška nad Vorijem je rumeni karton prejel Marko Kovjenić.

56. minuta: Nafta je prišla do kota z leve strani. Znova je pred vrata podal Da Silva, tudi tokrat pa je bil najvišji vratar Balažič, ki je žogo izbil. Na drugi strani je z razdalje poizkušal Gerič. Močan strel je uspešno zaustavil dobro postavljeni vratar Prša.

57. minuta: Korošec je bil pri žogi na desni strani. Poizkušal je poslati predložek, a so gostje žogo odbili do Vorija. Slednji je z 20-tih metrov poizkušal s strelom, a je to storil slabo. Kljub temu je žoga prišla do Da Silve, ki jo je z glavo preusmeril, a je vseeno zletela mimo desne vratnice.

61. minuta: Vori je z dolgo podajo za hrbtom gostujoče obrambe iskal Da Silvo. Pravočasno je iz vrat stekel Balažič in žogo pokril pred igralcem Nafte. Na drugi strani se je borbenost izplačala Papežu. Ukradel je žogo domačim branilcem in prišel do strela z 18-tih metrov. Meril je mimo desne vratnice.

62. minuta: V ekipi Domžal so Marka Kovjenića, Miroslava Grbića in Igorja Radovanovića zamenjali Jure Balkovec, Blaž Brezovački in Tobias Mencigar, ki je danes debitiral v prvi slovenski ligi.

63. minuta: Domžalčani so izgubili žogo na sredini igrišča. Domači so poslali diagonalno podajo na levo stran do Kajtazija, ki je z vrha kazenskega prostora zaključil čez gol.

Rdeči karton Ihbeisheh; 66. minuta: Na sredini igrišča sta se po prekršku igralcev Nafte v medsebojno obračunavanje zapletla Osaj in Ihbeisheh. Sodnik Drečnik je obema pokazal rumeni karton, kar je pomenilo, da je moral Ihbeisheh zapustiti igrišče.

67. minuta: Domžalčani so ukradli žogo na sredini igrišča. Teinović je s 30-tih metrov močno sprožil, vratar Prša pa je z nekaj težavami žogo uspel zadržati. Po izključitvi Ihbeisheja se je Jure Balkovec preselil na levi bočni položaj, v zvezno linijo pa se je iz napada preselil Dejan Gerić.
 
74. minuta: Dobrovoljc je bil v prodoru na desni strani in na koncu je iztržil kot. V kazenski prostor je podal Balkovec, pred vrati pa je v zadnjem trenutku pred Brezovačkim odbil Jerebic.

75. minuta: V kazenskem prostoru Domžal je iz neposredne bližine nevarno streljal Zelko, a se je z refleksno obrambo izkazal vratar Balažič.

76. minuta: Zaradi prekrška nad Osajem je rumeni karton prejel Brezovački.
 
0:1 Papež; 77. minuta: Papež je pobegnil po levi strani. Hitrejši je bil od Osaja in v kazenskem prostoru je s podajo iskal Mencigarja, ki je v sredini spremljal akcijo. Žogo je nespretno prestregel Korošec, ki je zatresel lastno mrežo.

84. minuta: Domžalčani so znova krenili v hiter protinapad. Mencigar je z odlično podajo zaposlil hitrega Papeža, ki je prišel sam pred domačega vratarja. Poizkušal je s strelom v dolgi kot, a se je z imenitno obrambo izkazal Prša.
 
0:2 Balkovec; 87. minuta: Rems se je izkazal z odlično obrambno akcijo v svojem kazenskem prostoru. Sledil je hiter protinapad štirih Domžalčanov proti dvema domačima branilcema. Teinović je na desni našel Mencigarja, ki je že prišel v kazenski prostor domačih. Namesto strela se je odločil za podajo na levo stran, kjer je Balkovec iz 11-tih metrov žogo zabil v mrežo.

90+1. minuta: Četrti sodnik Emir Huselja je označil dve minuti sodnikovega dodatka.

90+3. minuta: Glavni sodnik Davor Drečnik je označil konec tekme in Domžalčani so prišli do svoje 11. zmage v sezoni


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič


esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB