FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

FOTO: Vrnitev v pripravljalno bazo v Umagu

Nogometaši Domžal so se danes vrnili v Umag, kjer bodo trenirali prihodnje tri dni. Vreme v Sloveniji namreč še vedno onemogoča treniranje na naravni zelenici, kar je tudi glavni razlog za vrnitev v hrvaško Istro.

nkd 19

V sedaj že tradicionalni pripravljalni bazi našega članskega moštva bodo v prihodnjih dneh na sporedu štirje treningi, v četrtek pa nato čaka varovance Simona Rožmana nov prijateljski obračun. Predvideni tekmi z Zarico in hrvaško Veliko Gorico smo bili zaradi spremembe lokacije priprav primorani odpovedati, tako da se bodo rumeni v tem tednu pomerili z nasprotnikoma, ki oba prihajata z Madžarske. V četrtek bo v Umagu na sporedu obračun s klubom Tiszakécske, dan kasneje se rumeni nato podajajo v Budimpešto, kjer jih v soboto čaka tekma z slovitim Ferencvarošem. “Razmere v Domžalah nam enostavno ne omogočajo normalnega trenažnega procesa, zato smo se odločili za vrnitev v našo pripravljalno bazo. Verjamem, da bomo maksimalno izkoristili dane pogoje in domov odšli še boljši. Smo v zadnji fazi priprav, zadnjih štirinajst bo tako posvečeno predvsem detajlom v naši igri. Odigrali bomo še dve prijateljski tekmi, eno v četrtek in eno v soboto. Na obeh imamo svoje cilje, ki pa so vsi povezani z maksimalno pripravo na spomladanski del,“ je po današnjem treningu dejal domžalski strateg Simon Rožman, ki bo lahko v Umagu računal tudi na dva povratnika. 

Moštvu sta se namreč znova pridružila Petar Franjić in Dejan Milić. Hrvaški krilni napadalec je imel prejšnji teden povišano telesno temperaturo, domžalski kapetan pa je pozdravil poškodbo prepone in je danes že opravil prvi lažji trening.

nkd 6

Lepo se je znova vrniti med soigralce, ki so me resnično lepo sprejeli. Na vsakem koraku je vidno izjemno dobro vzdušje, zato sem te vrnitve še toliko bolj vesel. Igralci držimo skupaj v dobrem in v slabem, tudi v času moje odsotnosti smo bili vseskozi v stiku, tako da sem ponosen, da sem del te ekipe,“ zadovoljstva ob vrnitvi med soigralce ni skrival izkušeni vratar, ki bo v polnem trenažnem pogonu predvidoma spet konec meseca.

Prvi del rehabilitacije je potekal brez težav, hitro sem se namreč vrnil po operaciji. V prihodnjih dveh tednih še ne bom delal z žogo, ampak se bom posvečal fizični vadbi. Postopoma bomo nato s trenerskim štabom stopnjevali ritem treningov, a bo vse potekalo pod strogim nadzorom zdravniške in terapevtske službe,“ je še dodal domžalski kapetan. Zaradi težav s poškodbo je v Domžalah žal ostal Marko Alvir. 

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB