FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Močan pridih MNC-ja na treningih članskega moštva

Drugi ciklus priprav v Umagu se počasi zaključuje, saj se po jutrišnji tekmi z drugo ekipo zagrebškega Dinama domžalski nogometaši vračajo v Slovenijo. Med šestindvajseterico nogometašev, ki so tokrat potovali v hrvaško Istro, je tudi pet članov Mladinskega nogometnega centra, kar je nedvomno nova potrditev jasno zastavljene dolgoročne klubske vizije.

nkd

Adam Gnezda Čerin, Dario Kolobarić, Denis Tubić in Blaž Urh so v tej sezoni še vedno del mladinskega moštva, še nekoliko mlajši je vratar Klemen Mihelak, ki je doslej branil vrata kadetske zasedbe Domžal. Zavoljo dobrega dela v svojih matičnih selekcijah ter seveda tudi zaradi nespornega talenta, so dobili priložnost, da se priključijo članskemu moštvo in da z njim opravijo celotne priprave. “Vse skupaj poteka na izredno visokem nivoju. Že od prvega dne treniramo intenzivno in z jasno usmeritvijo. Zastavili smo si cilje, ki jih želimo uresničevati iz dneva v dan, saj bomo lahko le tako na koncu sezone izpolnili klubska pričakovanja. Vidno je, da vsi hitro napredujemo, ne le kot posamezniki, ampak tudi kot celotna ekipa,“ je dejal Adam Gnezda Čerin, najizkušenejši med peterico mladih nogometašev. 18-letni vezist je namreč v tej sezoni vknjižil že štiri prvoligaške nastope, dvakrat je nastopil še v kvalifikacijah za evropsko ligo. Članski zasedbi je priključen že od prvega dne poletnih priprav, tako da pod vodstvom Simona Rožmana trenira že celotno sezono. “Vesel sem, da sem del te zasedbe. Trener Simon Rožman in njegovi sodelavci se močno posvečajo vsem mladim nogometašem, tako da so Domžale resnično idealno okolje za razvoj. Še naprej se bom trudil, da bi si priboril čim več priložnosti in da bi v nadaljevanju sezone čim večkrat oblekel dres članskega moštva. Je pa dejstvo, da si moram to priigrati z dobrimi tekmami v mladinski ekipi in z čim boljšimi predstavami na treningih članov,“ dodaja mladi Gnezda Čerin.

krupa 10 cerin
Adam Gnezda Čerin

Na sredini prijateljski tekmi, ki so jo rumeni odigrali proti srbskemu prvoligašu Zemunu, je od prve minute začel napadalec Dario Kolobarić, ki je v torek dopolnil svoj 18. rojstni dan. Mladi nogometaš je odlično odprl tekmo, saj je že na svojem uvodnem nastopu v članskem dresu dosegel prvenec in tako začel pot do zmage na šesti prijateljski tekmi v tem pripravljalnem obdobju. “Debi v članskem moštvu je poseben dogodek, ki si ga vsak nogometaš želi že od prvih nogometnih korakov. Vesel sem, da sem dobil priložnost in da sem jo izkoristil z zadetkom. Pred tekmo sem imel malce treme, a sem nanjo hitro pozabil, ko sem stekel na zelenico. To obdobje treningov s člani mi veliko pomeni in mi predstavlja veliko motivacijo,“ zadovoljstva ne skriva Kolobarić, ki je pred kratkim podpisal novo pogodbo, veljavno do konca leta 2020.

nkd 2Dario Kolobarić

Že pri šestnajstih je bil na priprave članskega moštva pod vodstvom Simona Rožmana vpoklican Blaž Urh, ki se je nato lanskega januarja nesrečno poškodoval in bil odsoten do novembra. Odtlej je zbral sedem nastopov v mladinskem moštvu, a njegove dobre predstave niso ostale neopažene. Že od prvega dne je bil priključen pripravam članske zasedbe, kjer trenira še danes. “S soigralci smo se hitro ujeli. Ponosen sem, da lahko treniram pod vodstvom Simona Rožmana in njegovih sodelavcev in da lahko vsakodnevno napredujem ob igralcih članske zasedbe. Dobil sem veliko informacij in koristnih nasvetov, ki mi bodo pomagali v nadaljevanju sezone. Sem zelo motiviran in željan dela, v mladinskem moštvu pa se želim dokazati in si nekoč priigrati stalno mesto v moštvu Domžal,“ poudarja mladi branilec, ki v branilski liniji odlično sodeluje s še enim soigralcem iz mladinske zasedbe Denisom Tubićem. Bočni nogometaš je na tekmi proti Zemunu prikazal pogumno predstavo in po levi strani povzročal precej preglavic nogometašem srbskega prvoligaša. “Želim se izkazati in si pridobiti zaupanje trenerjev. Počutim se odlično, te priprave bodo najboljša možna motivacija za prihodnost. Še posebej z navdušenjem spremljam delo bočnih nogometašev, ki mi pomagajo z nasveti in usmeritvami. Treningi so sicer zelo naporni, a mi bo to močno koristilo v nadaljevanju sezone,“ poudarja Tubić.

nkd 18
Blaž Urh

nkd 15Denis Tubić

Najmlajši med varovanci Simona Rožmana pa je v tem pripravljalnem obdobju Klemen Mihelak, ki je bil v prvem delu sezone član kadetske zasedbe. 16-letni vratar se je pogumno soočil z izzivom, ki ga prinaša članski nivo in v tem mesecu dni vidno napredoval. “Zelo sem vesel, da lahko treniram s članskim moštvom in pod vodstvom trenerja vratarjev Janezom Strajnarjem. Je odličen mentor in mi zelo pomaga. Mislim, da sem se v tem času veliko naučil in da mi bodo ti treningi zelo koristili. Moštvo me je odlično sprejelo, tako da se počutim zelo dobro. Vsi nogometaši mi na vsakem koraku z veseljem pomagajo, kar mi veliko pomeni.“

trening 20
Klemen Mihelak

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB