FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dario Melnjak: "Komaj že čakamo ligaške tekme"

Nogometaši Domžal nadaljujejo z visokim ritmom priprav na spomladanski del sezone. V teh dneh je moštvo vseskozi treniralo na domačih zelenicah, prihodnji teden pa se znova vrača v hrvaško Istro, kjer bodo na sporedu šestdnevne priprave. Delovna vnema je na najvišji ravni in nogometaši se iz dneva v dan bolj veselijo povratka v ritem ligaških tekem, poudarja Dario Melnjak.

trening 15 Melnjak

Vse, kar delamo, izhaja iz želje po čim boljši pripravljenosti ob začetku spomladanskega dela. Nogometaši se veselimo prve tekme in vseh izzivov, ki so pred nami na prihajajočih osemnajstih ligaških obračunih. Vemo, kakšni so naši cilji in se zavedamo, da se ne bodo uresničili sami od sebe. Potrebno bo zmagovati in nabirati točke,“ so bile ob začetku pogovora prve misli hrvaškega nogometaša, ki se je odlično znašel v Domžalah. Član rumene družine je postal zadnji dan lanskega avgusta, ko se je moštvu pridružil iz belgijskega Lokerena. Odtlej je vknjižil osem ligaških nastopov, dosegel en zadetek, navduševal pa je predvsem s svojo borbenostjo in raznovrstnostjo. Preizkusil se je namreč na položajih branilca, levega bočnega nogometaša in celo krilnega napadalca. Pristašem našega kluba bo še posebej v spominu ostala zadnja tekma jesenskega dela sezone, ko je z zadetkom odločil tekmo proti Olimpiji. “Tu sem, da pomagam klubu in napredujem. V Domžalah se odlično počutim. Nogometaši imamo čudovite pogoje za delo in bivanje. V moštvo sem se hitro vklopil, tako da prvih nekaj mesecev v tem klubu ocenjujem z najvišjo oceno,“ zadovoljstva ne skriva Melnjak.

Domžalski nogometaši so že zakorakali v četrti teden priprav na spomladanski del sezone, ki se bo s tekmo v Velenju zanje začel zadnji konec tedna v mesecu februarju. Prvi ligaški obračun je torej oddaljen le še dobre tri tedne, kar je opazno tudi v procesu treningov, poudarja hrvaški nogometaš: “Dodobra smo že dvignili fizično pripravljenost. Tekaško smo na zelo visoki ravni, čeprav se nahajamo v obdobju priprav, ko je intenzivnost najvišja. Veliko pozornosti posvečamo tudi taktični pripravi, saj si želimo nadgraditi zastavljeno v prvem delu sezone. Pred nami je še nekaj pripravljalnih tekem, kjer bomo skušali dokončno izoblikovati zamisli našega strokovnega vodstva.“

V teh dneh so Domžalčani trenirali v Domžalah in Lukovici, prihodnji teden pa se znova selijo v Umag. Tam bodo odigrali dve prijateljski srečanji, nasprotnika bosta srbski Zemun in druga ekipa zagrebškega Dinama, ki na polovici sezone prepričljivo vodi v drugi hrvaški ligi. “Ob prihodu v Domžale so nas pričakali odlični pogoji, dobro nam je služilo tudi vreme. Brez težav nadaljujemo z izvajanjem zastavljenega programa priprav, ki je sicer zelo naporen, a vsekakor dobrodošel. Tudi vrnitev v Umag nam bo koristila, saj se moštvo na pripravah še bolj poveže in okrepi vzdušje. Zaenkrat smo lahko zadovoljni z zastavljenim, verjamem, da bo tako tudi v nadaljevanju priprav,“ je še dodal Melnjak.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound