FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Simon Rožman o aktualnem obdobju priprav

Spomladanski del sezone je vse bližje. Domžalski nogometaši bodo v tem tednu trenirali na domačih zelenicah, kjer bodo skušali nadgraditi opravljeno v hrvaški Istri. Z njihovim dosedanjim delom in pristopom je zelo zadovoljen tudi trener Simon Rožman, ki je strnil nekaj misli o aktualnem obdobju priprav.

krupa 7

Fantje so odlično opravili s tem visoko intenzivnim in zahtevnim ciklusom priprav. Veseli me, da je celotno obdobje minilo povsem brez poškodb, tako da smo se resnično lahko osredotočili na vse segmente našega dela. V minulem tednu smo že precej pozornosti posvetili moštveni in individualni taktiki. To pomeni, da počasi prehajamo v obdobje priprav, ko se bomo še več posvečali vsebini na ravni igre, ki si jo želimo kazati,“ je uvodoma dejal 34-letni trenerski strokovnjak, ki je s svojimi najtesnejšimi sodelavci v pripravljalnem obdobju zastavil zelo zahteven program dela.

Moštvo je še povišalo intenzivnost dela, kar dokazujejo številni merljivi parametri, ki se jih strokovno vodstvo poslužuje pri svojem vsakdanjem delu. “Iz dneva v dan poudarjamo, da si od fantov želimo še več, predvsem pa želimo pohitriti določene procese razvoja. S pomočjo tehnologije, ki nam je na voljo, vseskozi primerjamo opravljeno v teh in lanskoletnih pripravah. Vsi parametri kažejo, da smo intenziteto dvignili za dvajset do trideset odstotkov. To pomeni, da lahko fantje isto količino pretečene razdalje opravijo v precej višji dinamiki. V prihodnje si v proces prizadevamo vključiti še nekaj tehnoloških novitet, s katerimi bo naš proces dela še bolj nadzorovan, merljiv, s tem pa tudi lažje analiziran,“ je o načinu dela v domžalskem članskem moštvu dejal Simon Rožman, ki je bil s strani novinarjev pred kratkim izbran za tretjega najuspešnejšega slovenskega trenerja v minulem letu.

Domžalčani so na pripravah v Umagu odigrali dve prijateljski srečanji. Na obeh so se pomerili z moštvoma, ki se v svojih ligah borita za mesta, ki poleti vodijo v Evropo. Izbor nasprotnikov ni bil naključen, poudarja Rožman: “Primerjave s tujimi nasprotniki, ki se na lestvici nahajajo na podobnih mestih, so vedno dobrodošle. Predvsem Ružomberok je bil nasprotnik z ravni drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo, kar pomeni, da smo lahko dobili precej koristnih povratnih informacij o naši trenutni umestitvi v tem rangu. Odigrali smo tekmo na zelo visoki energetski ravni. Veliko je bilo taktične discipline z obeh strani, čeprav se je treba zavedati, da se nahajamo v obdobju težkih treningov, ko so igralci utrujeni. S prikazanim sem zadovoljen, igralcem pa gredo vse pohvale za trud in prikazano v teh prvih treh tednih priprav.“

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound