FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Amedej Vetrih po vrnitvi iz Umaga

Prost vikend so domžalski nogometaši izkoristili predvsem za počitek, danes pa se že vračajo v redni trenažni proces. Varovanci Simona Rožmana se bodo popoldne zbrali na prvem treningu po vrnitvi iz hrvaške Istre, kjer so opravili odličen pripravljalni ciklus. V tem tednu bodo aktualni pokalni prvaki odigrali še dve prijateljski tekmi, prihodnji ponedeljek pa znova odhajajo v Umag.

krupa 13 vetrih

Mislim, da smo lahko s pripravami in z doseženim v Umagu zelo zadovoljni. Pogoji so bili idealni, tako da smo nemoteno izpolnili vse zadane naloge. Skušali smo se čim bolje fizično pripraviti, hkrati smo že začeli s piljenjem moštvene taktike in pristopa na tekmah. Priprave so bile koristne tudi zaradi druženja in krepitve našega vzdušje, ki je že sicer na izredno visokem nivoju,“ se je na opravljeno v prejšnjem tednu ozrl vezist Amedej Vetrih, eden izmed petindvajseterice domžalskih nogometašev, ki so potovali na priprave v Umag.

V hrvaški Istri so Domžalčani opravili šest treningov in odigrali dve prijateljski srečanji, vseskozi pa so jih spremljali odlični pogoji za delo in bivanje. Ključen je bil predvsem prehod iz umetne na naravno travo, na kateri bodo rumeni odslej trenirali do začetka spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije. “Prehod na naravno travo je bil zelo dobrodošel. Morda se je na prvih dveh treningih še čutila navajenost na umetno podlago, a smo se hitro znova privadili na odlično pripravljeno zelenico v Umagu. Tudi ob vrnitvi v Domžale bodo sedaj treningi potekali na naravni travi, kar je za nas vsekakor dobrodošla sprememba, Gibanje žoge je drugačno, tudi vpliv na mišice in telo ni zanemarljiv. Verjamem, da bomo imeli tudi v Domžalah in Lukovici odlične pogoje, za kar vselej poskrbi naša vzdrževalna služba,“ je dejal 27-letni nogometaš.

trening 11

Slovenski reprezentant je v Umagu nastopil na obeh obračunih – na prvem je vknjižil šestdeset minut, na drugem pa trideset. Obe srečanji sta bili zelo koristni, predvsem tekma s slovaškim Ružomberokom je že lahko ponudila bolj jasno sliko o pripravljenosti moštva, poudarja Vetrih: “V petek smo prikazali zelo dobro predstavo. Do potankosti smo izpolnili trenerjeva navodila in uresničili vse naše cilje. Ružomberok je bil odličen nasprotnik. Igrajo čvrsto, agresivno in dinamično, kar smo nekako občutili predvsem na evropskih obračunih. Večji del srečanja smo bili precej nevarnejši tekmec, priigrali smo si veliko lepih priložnosti. Na koncu smo zadeli le enkrat, a je bilo to dovolj za zmago. Čeprav rezultati v tej fazi priprav še niso bili v ospredju, pa je vselej lepo biti zmagovalec.“

Domžalčane v tem tednu čakata dve prijateljski tekmi. V petek bodo predvidoma v Domžalah gostili tretjeligaša Šampion iz Celja, v soboto pa odhajajo na gostovanje k zagrebški Lokomotivi. Oba obračuna se bosta začela ob 15. uri.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič 

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound