FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Rožman: Verjamem v ugoden razplet

Nogometaši Domžal se bodo jutri ob 17:00 z letališča Jožeta Pučnika odpravili na Islandijo, kjer jih v četrtek, 13. julija ob 22:00 po slovenskem času čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Valurju. Na pot se bo odpravilo 20 nogometašev, ki bodo konkurirali za mesto v ekipi. Pred odhodom sta na uradni novinarski konferenci pred sedmo silo spregovorila trener Simon Rožman in branilec Jure Balkovec.

"Po zmagi v Estoniji smo se nemudoma ozrli proti naslednjemu tekmecu. Najprej smo si ogledali medsebojno tekmo Valurja in Ventspilsa v Latviji, po prihodu v Slovenijo, ko smo tudi izvedeli ime tekmeca, pa smo se osredotočili le na islandskega pokalnega prvaka," je o pripravah na novega nasprotnika spregovoril Simon Rožman, ki ga veseli dejstvo, da so:"... vsi igralci zdravi. V ekipi vlada popolna konkurenca. Energija v ekipi je fantastična in to so za nas sladke skrbi. Veseli tudi dejstvo, da smo odlično izpeljali vse logistične prepreke, ki jih prinaša potovanje v tako oddaljeno državo."

19 balkovec fl20170706

Nogometaše Domžal na Islandiji čakajo še nižje temperature kot so bile v Estoniji: "Čakajo nas težki pogoji: osem stopinj Celzija, umetna trava, na katero se bo potrebno hitro navaditi, norveški sodnik… Način igranja in sojenja bo podoben, kar pomeni ogromno trdih dvobojev in igre po zraku. Na zunanje dejavnike se bo potrebno prilagoditi, a kljub vsemu naša miselnost in stil igranja ostajata enaka. Fantje so sposobni odigrati dobro tekmo," je o pogojih spregovoril domžalski strateg, ki si je s sodelavci že do potankosti ogledal nasprotnika: "Na islandski stil igre se bo potrebno hitro navaditi. Igrajo na dolge žoge, z veliko predložki in z neposredno igro na gol. Fantje imajo vse potrebne informacije in vem, da so trenutno v najboljši formi in da lahko veliko tečejo. Nadejam se pravega izziva in verjamem v ugoden razplet."

Domžalčani ne razmišljajo o rezultatu, ki ga želijo doseči na prvi tekmi. Njihove misli so osredotočene na nekaj povsem drugega: "Z igralci se nikoli ne pogovarjamo o rezultatu in preračunavanju možnih razpletov. Zanima nas le vsebina na igrišču, saj te slednja slej kot prej nagradi. V nogometu se lahko zgodi karkoli. Na Islandijo gremo po zmago, a ne za vsako ceno. Vemo, kaj za nas pomenita zmaga ali poraz na gostovanju," je o obračunu na oddaljenem otoku dejal 34-letni strateg, ki bo na povratni tekmi svojo ekipo prvič vodil na prenovljeni zelenici Športnega parka Domžale: "Veseli me, da igramo povratno tekmo na domači zelenici. Hkrati bo to otvoritev nove travnate podlage in želimo si pravega spektakla. Prepričan sem, da nas bo podprlo veliko naših privržencev."

50 balkovec fl20170706

Tudi Jure Balkovec, ki je pod vodstvom Simona Rožmana stalnica v prvi enajsterici slovenskih pokalnih prvakov, ima pred prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij dober občutek: "Vzdušje v ekipi je fantastično. Zmaga v Estoniji nas je zbližala, še posebej, ker smo do nje prišli s preobratom. Pokazali smo pravi karakter in prepričan sem, da bo to dodaten zagon za tekmo na Islandiji," je o vzdušju v slačilnici spregovoril Balkovec, ki je mnenja, da bo prilagoditev na spremembo okolja zelo pomembna: "Obe ekipi bosta igrali v netipičnem okolju. Tako kot se bomo morali mi prilagoditi na prvi tekmi, se bodo morali oni prilagoditi na visoke temperature v Sloveniji in na igranje na naravni travi. Igralci bomo naredili vse, da zunanji dejavniki ne bodo vplivali na nas." 22-letni nogometaš je že dodobra seznanjen s kvalitetami prvega islandskega tekmeca v zgodovini kluba: "Strokovno vodstvo je opravilo kakovostno analizo. Že v nedeljo smo si pobližje pogledali stil igre Valurja. Vsi vemo, kaj nas čaka. Tekmec bo izkoristil vsako najmanjšo priložnost, da pošlje žogo v naš kazenski prostor. To velja za proste strele s sredine igrišča ali pa stanske avte, ki so v večini primerov celo nevarnejši od podaj s kota. Takšnega načina igre v Sloveniji ne poznamo, a smo igralci dobro pripravljeni na izziv," je odločen domžalski bočni branilec, ki pričakuje povsem drugačen dvoboj kot prot Flori iz Talina: "Valur je popolnoma drugačna ekipa. To bosta dve popolnoma različni tekmi."

10 rozman fl20170706

Nogometaši Domžal se bodo s severa Evrope vrnili v petek zjutraj. Kljub napornemu potovanju pravega časa za počitek ne bodo imeli, saj jih že v nedeljo ob 18:00 v Velenju čaka prva tekma državnega prvenstva: "Tekmovalni koledar je znan že dolgo časa. Zavedali smo se morebitnih težav, zato smo že na začetku priprav razmišljali o razširitvi kadra. Vsi nogometaši so pomembni za opravljanje rotacij v ekipi. Na oster ritem smo pripravljeni in tako kot vedno, bomo tudi v novi sezoni razmišljali le iz tekme v tekmo. Od strokovnega vodstva tekmovanje na dveh frontah zahteva veliko več dela, a zato smo tukaj. Vemo kakšni želimo biti na igrišči in kam želimo priti. V klubu smo ambiciozni ljudje in to ambicioznost želimo prenesti tudi na igralce. Smo na pravi poti in tudi v prvenstvo gremo z visokimi cilji," je optimističen Rožman, ki verjame, da je forma ekipe zelo dobra. Z njim se strinja tudi Balkovec: "Med sezonama ni bilo prav veliko odmora. Izkoristili smo ga za nabiranje energije in mislim, da smo novo sezono pričeli še bolje kot smo končali prejšnjo. Dve zmagi proti Flori, ki še zdaleč ni slaba ekipa, kažeta na to, da smo v vrhunski formi," je zaključil simpatični Belokranjec, ki je v svoji karieri odigral že sedem evropskih tekem.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.