FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dobrovoljc: Oziramo se le nase

Nogometaši Domžal so že dodobra zakorakali v novo sezono in se vneto pripravljajo že na tretjo uradno tekmo. Vsega šest dni po zmagoslavnem prihodu iz Estonije bodo rumeni odpotovali na Islandijo, kjer se bodo v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo pomerili z islandskim Valurjem.

39 dobrovoljc fl20170629

"Veseli smo, da smo se uvrstili v naslednji krog, a se s tem še nismo zadovoljili. Hočemo priti čim dlje," je odločen Gaber Dobrovoljc, ki verjame, da jim lahko uspe preskočiti tudi drugo stopnico: "Glede na trenutno formo in vzdušje v ekipi sem prepričan, da imamo velike možnosti za uspešen preskok druge ovire," sporoča vedno nasmejani Domžalčan.

19 dobrovoljc fl20170629

Domžalčani so v prvem krogu s skupnim izidom 5:2 premagali estonsko Floro in se zasluženo veselili preboja v drugi krog: "Vemo, da je nogomet zelo nepredvidljiv in vsak rezultat se lahko hitro obrne. Tekma v Talinu je bila primeren opomin, da dobro izhodišče ni dovolj in, da moraš biti popolnoma osredotočen vseh 180 minut," opozarja domžalski steber obrambe, ki verjame, da si lahko s soigralci že v četrtek v islandski prestolnici pripravijo lepo izhodišče pred povratno tekmo, ki bo nekaj posebnega. Rumeni bodo prvič zaigrali na popolnoma prenovljeni zelenici Športnega parka Domžale: "V tekmo gremo popolnoma motivirani in samozavestni. Seveda bomo morali v določenih trenutkih igrati pametno, a na vsaki tekmi želimo igrati svojo igro. Na zadnji se nam je to obrestovalo, kako bo tokrat, bomo pa videli šele po tekmi."

22 dobrovoljc fl20170629

Nogometaši Domžal se na Islandijo odpravljajo v sredo, povratek v Slovenijo pa načrtujejo takoj po tekmi, ki se bo na stadionu Hlíðarendi začela v četrtek ob 22:00 po slovenskem času: "V Reykjaviku nas čaka težka tekma, saj bomo igrali na umetni travi, česar nismo vajeni. Kljub vsemu se oziramo le nase in verjamem, da nas drugačna podlaga ne bo zmedla," je o igranju na umetni podlagi spregovoril Dobrovoljc, ki z nestrpnostjo pričakuje oba obračuna: "Komaj čakamo otvoritveno tekmo na novi travnati površini. Pred domačimi navijači je vedno lepo igrati. Pričakujemo glasno podporo na prvi domači tekmi v novi sezoni. Na vse moči se bomo potrudili, da gledalci tribune ne bodo zapustili slabe volje," je o dvoboju pokalnih prvakov Islandije in Slovenije dejal otrok Nogometnega kluba Domžale.

39 dobrovoljc fl20170629 

Rumene v tem tednu ne čaka le evropska tekma, saj bodo v nedeljo odprli novo fronto. Že v soboto se namreč začenja nova sezona Prve lige Telekom Slovenije, rumeni pa bodo v nedeljo ob 18:00 gostovali na Mestnem stadionu ob Jezeru Velenje pri Rudarju: "Ritem bo naporen, saj nas čakata dve tekmi na teden. To je nogomet in tega smo vajeni. Imamo širok kader in verjamem, da bomo obe tekmovanji odlično usklajevali," je za konec še povedal 24-letni steber domžalske obrambe.

Besedilo: Grega Krmavnar

Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.