FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Vetrih: Odločale bodo malenkosti

Nogometaše Domžal v soboto ob 20:15 čaka derbi 33. kola Prve lige Telekom Slovenije. V ljubljanskih Stožicah bodo gostovali pri tretjeuvrščeni Olimpiji, ki za rumenimi na lestvici zaostaja za vsega točko. Trener Simon Rožman ima na voljo skorajda vse nogometaše, saj sta zaradi poškodbe odsotna le Denis Halilović in Alexandre Kombi. 

12 vetrih mb20170422

Obe ekipi se v četrtega od petih sosedskih derbijev v letošnji sezoni, zadnji bo na zadnji dan maja v finalu slovenskega pokala, podajata s porazom. Olimpija je z 2:4 izgubila v Velenju, Domžale pa z 0:3 v Kopru: ''Po porazu nismo imeli veliko časa za obžalovanje. Čaka nas nova pomembna tekma in tekmo proti Kopru smo že odmislili, čeprav sem prepričan, da smo se iz nje veliko naučili. Vso energijo smo usmerili v sobotno tekmo in nove izzive, ki so pred nami. Vzdušje v ekipi je izjemno," je o pripravah na sobotni obračun spregovoril Amedej Vetrih, ki je v letošnji sezoni na igrišču zbral 22 tekem.

10 vetrih mb20170422

Domžalčani so v letošnjem spomladanskem delu sezone doživeli veliko vzponov in padcev. Kljub dobrim predstavam, se tekme rezultatsko večkrat niso razpletle po njihovih željah: "Vsak nasprotnik se proti nam dodatno motivira, kar nam otežuje delo. Po drugi strani pa je to privilegij, saj kaže na to, da sodimo med najboljše klube v državi. Sledimo naši nogometni vsebini, žal pa velikokrat ostanemo praznih rok. Močno verjamem, da se bo zgodba nekoč obrnila v našo korist in bomo nagrajeni za trdo delo in trud," ostaja optimističen simpatični Primorec, ki se kljub slabšim predstavam tekmeca v spomladanskem delu sezone zaveda: "... da je Olimpija zelo kvaliteten in nevaren nasprotnik. Pričakujemo trd boj, v katerem bodo odločale malenkosti."

19 vetrih mb20170422

Domžalčani so na zadnji tekmi v Stožicah doživeli grenak poraz, ko so po prevladi na igrišču izgubili z 0:1. Takrat je v 58. minuti za zelene zadel Andraž Kirm: "Tekmo v Stožicah lahko primerjamo s tekmami v spomladanskem delu sezone. Na večini teh smo prevladovali na igrišču, a se nam na koncu rezultatsko ni izšlo. Verjamem, da bo tokrat drugače," je smiselno primerjavo potegnil Vetrih. Domžalčani želijo v zaključku prvenstva čim prej doseči zastavljeni cilj, ki je uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo. V zadnjih štirih kolih se bodo rumeni pomerili s kar tremi neposrednimi tekmeci v tem boju: "Ob tem seveda čutimo določen dodaten pritisk, a to te ohranja živega, osredotočenega in motiviranega. Pritisk moramo jemati kot nekaj pozitivnega, kot glavni vir na poti do uspeha," je za konec še povedal strelec štirih golov v letošnji sezoni.

20 vetrih mb20170422

Tekmo med ljubljansko Olimpijo in Domžalami, ki se bo v Stožicah začela v soboto ob 20:15, bo vodila sodniška trojka Matej Jug (Tolmin), Jure Praprotnik (Ljubljana) in Matej Žunič (Kranj). Dodatna pomočnika za golom bosta Nejc Kajtazovič (Kranj) in Roberto Ponis (Koper). Delo četrtega sodnika bo opravljal Robert Vukan (Apače), v vlogi delegata pa bo Borut Knafelc (Pobegi). 

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.