FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Repas: Finale pokala dodatna motivacija

Nogometaši Domžal bodo tekmo 29. kola Prve lige Telekom Slovenije proti Krškemu odigrali na velikonočni ponedeljek. Rumeni so se v letošnji sezoni s Posavci pomerili že trikrat. V Krškem sta se obe tekmi končali brez zmagovalca, v Športnem parku pa so rumeni slavili s kar 5:0. Obračun bo imel močan tekmovalni naboj, saj se varovanci Simona Rožmana krčevito borijo za drugo, Krško pa za osmo mesto, ki prinaša zanesljiv obstanek med slovensko elito.

16 repas kk20170411

Domžalčani so se v torek uvrstili v finale slovenskega pokala, kar pa še zdaleč ne pomeni, da so osredotočeni le še na obračun z Olimpijo, ki bo 31. maja ob 20:30 na koprski Bonifiki: "Uvrstitev v finale pokala je dodatna motivacija za vse igralce. Finalnega obračuna se zelo veselimo, a še prej moramo dobro opraviti delo v prvenstvu. Če ne bomo uspešni v prvenstvu, nam bo tudi v pokalu veliko težje," se zaveda Jan Repas, ki je ob vratarju Dejanu Miliću edini nogometaš, ki je v napornem aprilskem tekmovalnem urniku zaigral na vseh tekmah: "Vesel sem, da sem na vseh tekmah zaigral v udarni enajsterici. Za mlade igralce je zelo pomembno, da čim več igramo. Proti koncu sem bil že nekoliko utrujen, a sem na vsaki tekmi dal vse od sebe in tako tudi zadržal mesto v prvi enajsterici," je o 333 odigranih minutah na zadnjih štirih tekmah spregovoril otrok Domžal.

14 repas kk20170411

Rumeni so imeli tokrat nekoliko več časa za oddih, saj so zadnjo tekmo odigrali v torek, naslednja pa jih čaka na velikonočni ponedeljek: "Potrebno je pozabiti na pretekle rezultate in ponoviti igro z zadnje tekme proti Krki," se zahtevnosti obračuna proti Krčanom zaveda 20-letni zvezni igralec, ki pozna največjo pomanjkljivost svoje ekipe: "Predvsem bo potrebno popraviti realizacijo. Na tekmah si priigramo veliko priložnosti, a jih premalo izkoristimo, za kar smo bili na koncu večkrat kaznovani." Domžalčani so v jesenskem delu na domačem igrišču visoko premagali Krško, a se zavedajo, da bo omenjeni dosežek izjemno težko ponoviti. Nenazadnje je tokratni tekmec v spomladanskem delu sezone zbrali le točko manj od rumenih: ''Krško je zelo zahteven nasprotnik in na večini tekem proti njim smo se zelo mučili. Zamenjali so nekaj igralcev, trenerja in celoten sistem igre. Želimo igrati svojo igro, pokazati dobro vsebino na igrišču in na koncu zmagati," odločno pravi Repas, ki se je po koncu mladinskega staža zelo uspešno znašel v članski konkurenci.

12 repas ra20170408

Tekmo med Domžalami in Krškim, ki se bo v Športnem parku Domžale začela v ponedeljek, 17. aprila ob 18:00, bo vodila sodniška trojka Roman Glažar (Hajdina), Aleksander Burjan (Hajdina) in David Gabrovec (Markovci). Delo četrtega sodnika bo opravljal Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah), delegat srečanja pa bo Stojan Bole (Sežana). Trener Simon Rožman tokrat ne bo mogel računati na poškodovane Juninha, Elvisa Bratanovića in Alexandreja Kombija. Vstopnice so v predprodaji v NK Baru.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.