FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Horić okrepil obrambo, Balkovec odhaja h Krki

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale je okrepil branilec Kenan Horić. 23-letni igralec iz Bosne in Hercegovine je podpisal pogodbo do konca sezone 2015/2016 z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Na drugi strani pa Domžale do konca sezone zapušča Jure Balkovec, ki se seli na posojo h Krki iz Novega mesta.

Kenan Horić

Kenan Horić je otrok Čelika, ki je v članski konkurenci za klub iz Zenice odigral 88 prvenstvenih tekem in dosegel dva gola. Dosedanji kapetan osmouvrščenega moštva Premier lige Bosne in Hercegovine je prejšnji teden, skupaj z zastopniki, obiskal Domžale, kjer si je ogledal nekaj treningov in se sestal s trenerjem Luko Elsnerjem ter klubskim vodstvom. Danes je naposled prišlo do uradne sklenitve pogodbe: ''V jesenskem delu sezone smo imeli kar nekaj težav pri branjenju, zato je bilo mesto centralnega branilca eden izmed položajev, kjer smo v tem prestopnem roku iskali okrepitve. Želja je, da v nadaljevanju prvenstva Saša Aleksander Živec prinese nekaj več kreativnosti v napadu, medtem ko računamo, da bo Kenan Horić pripomogel predvsem k stabilnosti v obrambi. Izbran je bil za najboljšega igralca svoje ekipe, veljal pa je tudi za enega najboljših branilcev v bosanski Premier ligi. Želi si napredovati skupaj z našo mlado ekipo in menim, da se bo hitro vključil v novo okolje,'' je odločitev za nekdanjega mladega reprezentanta Bosne in Hercegovine pojasnil športni direktor Matej Oražem. Nogometni klub Domžale je moral za Horića Čeliku plačati primerno odškodnino: ''Na žalost so takšni prestop v slovenski ligi redkost, vendar je dejstvo, da je za kvaliteto potrebno plačati in v Nogometnem klubu Domžale smo prepričani, da je Kenan Horić igralec, ki bo lahko z dobrimi igrami v našem dresu potrkal tudi na vrata katere izmed najmočnejših lig v Evropi.'' Novinec se bo varovancem Luke Elsnerja na treningih predvidoma priključil v sredo, svoj debi v rumenem dresu pa bi lahko doživel že v petek na prijateljski tekmi proti Radomljam.

Jure Balkovec

Za člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale pa v spomladanskem delu sezone ne bo igral 19-letni Jure Balkovec, ki se seli na posojo k novomeški Krki. Belokranjec, ki je v letošnji sezoni zaigral na vsega štirih tekmah, bo poizkušal do večje minutaže priti bližje svojemu domačemu okolju: ''Jure v jesenskem delu ni dobil zadostne minutaže, zato smo se skupaj odločili, da bi bilo smotrno, da spomladanski del odigra nekje, kjer bo lahko odigral veliko število tekem. Gre za mladega igralca in to je zanj zelo pomembno. Verjamem, da bo v Krki igral pomembno vlogo in se tako kot Saša Aleksander Živec v Domžale vrnil še boljši,'' je zaključil prvi kadrovik dvakratnih državnih prvakov. Jure Balkovec je v zadnjih treh sezonah za Domžale odigral 41 tekem (38 v Prvi ligi Telekom Slovenije) in dosegel štiri gole, vse v prvenstvu.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič, www.nkcelik.ba

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB