FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Člansko moštvo začelo s pripravami

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale se je prvič v letu 2014 zbralo danes ob 9:00. Po uvodnem sestanku je 22 nogometašev opravilo prvega od 65-tih treningov, ki jih čakajo v osmih tednih do začetka spomladanskega dela prvenstva. Zaradi spremenjenega koledarja bodo dvakratni državni prvaki namesto sedmih ali osmih najverjetneje odigrali kar deset pripravljalnih tekem. Prvenstvo se nadaljuje 8. marca, ko bodo dvakratni državni prvaki gostovali v Novi Gorici, prvi gost Športnega parka v letu 2014 pa bo 22. marca Zavrč.

Priprave

V garderobo Domžal sta se po dolgem času vrnila Tadej Rems in Saša Aleksander Živec. Prvi je uspešno zaključil dolgotrajno okrevanje po operaciji hrbta, drugi pa je končal enoletno posojo pri Gorici in bo spomladi zopet nosil dres Domžal. Matic Seferovič, ki je v sezonah 2009/10 in 2010/11 za Domžale že odigral 23 tekem in Niko Snoj sta se pripravam priključila iz sosednjih Radomelj, na preizkušnji pa je tudi 27-letni Sandro Bloudek. Nekdanji član mlajših selekcij italijanskega velikana Milana je nazadnje branil barve Aluminija, za katerega je v najmočnejši slovenski ligi zbral 14 nastopov in dosegel dva gola.


Varovanci Luke Elsnerja se bodo uvodne tri tedne priprav potili v domačem okolju. Prvi dve pripravljalni tekmi bodo odigrali s članoma Druge slovenske lige in sicer 25. januarja proti Krškemu in 31. januarja proti Radomljam. V ponedeljek, 3. februarja sledi selitev na desetdnevne priprave v Italijo, v mesto Cervia blizu Riminija. Med potjo se bodo Domžalčani v Kopru ob 14:00 pomerili s Crveno zvezdo, na apeninskem polotoku pa bodo odigrali še dve ali tri pripravljalne tekme, nasprotniki pa trenutno še niso znani.


13. februarja se nogometaši vračajo v domače okolje, kjer bodo opravili še zadnje tri tedne priprav. Naslednji pripravljalni tekmi bosta odigrani 21. in. 22. februarja proti avstrijskemu drugoligašu Kapfenbergu in kranjski Zarici, v naslednjem tednu pa se bodo Domžalčani udarili še z Medvodami in kranjskim Triglavom, ki bo serijo pripravljanjih obračunov zaključil 1. marca.

Prvi dan so z vadbo opravili (23):
Izidor Balažič, Nejc Skubic, Darko Zec, Saša Aleksander Živec, Slobodan Vuk, Anže Jelar, Aleks Pihler, Ajdin Mulalić, Tadej Rems, Sasha Aneff, Gaber Dobrovoljc, Jure Balkovec, Žan Majer, Nejc Vidmar, Erik Janža, Drago Gabrić, Uroš Korun, Zeni Husmani, Žiga Kous, Roy Rudonja, Matic Seferovič (na preizkušnji), Sandro Bloudek (na preizkušnji), Niko Snoj (na preizkušnji – prvič na treningu popoldan).

Ostali igralci (8):
Nemanja Maksimović (urejanje dokumentacije), Goran Vuk (bolezen), Rudi Požeg Vancaš (okrevanje po operaciji prstov), Marko Kovjenić (okrevanje po operaciji kolena), Alen Ožbolt (odmor do 20. januarja zaradi reprezentančnih obveznosti), Jon Gorenc Stankovič (predvidoma se pridruži 20. januarja), Joshua Parker (pregled kolena v Londonu, vrne se 16. januarja), Souleymane Tandia (od 20. januarja na preizkušnji).

Potrjene prijateljske tekme:
25.01.2014 Krško
31.01.2014 Radomlje
03.02.2014 Crvena zvezda
21.02.2014 Kapfenberg
22.02.2014 Zarica
26.02., 27.02. ali 28.02.2014 Medvode
01.03.2014 Triglav Kranj

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB