FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Maribor - Domžale 5:3

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2013/2014, 18. KOLO
sobota, 23.11.2013 ob 17:00
Ljudski vrt Maribor, 800 gledalcev
Strelci: 1:0 Arghus 4', 1:1 Majer 12', 1:2 Parker 22', 2:2 Fajić 38', 3:2 Mezga 41', 3:3 Janža 50', 4:3 Bohar 77', 5:3 Črnic 85'

Sodniki: Roberto Ponis (Koper), Manuel Vidali (Gračišče) in Dejan Patarić (Izola). Četrti sodnik: Damir Skomina (Koper). Delegat: Iztok Gustinčič (Portorož).

Darko Zec

MARIBOR
DOMŽALE
33 Handanović Jasmin 41 Vidmar Nejc
5 Filipović Željko 2 Skubic Nejc
6 Milec Martin 5 Zec Darko
8 Mezga Dejan 10 Vuk Slobodan
9 Tavares Marcos Morales 15 Gorenc Stanković Jon
16 Vuklišević Damjan 16 Jelar Anže
17 Fajić Nusmir 23 Parker Joshua Kevin Stanley
28 Viler Mitja 37 Majer Žan
39 Bohar Damjan 64 Janža Erik
44 Arghus Soares Bordignon 88 Korun Uroš
70 Mertelj Aleš 90 Husmani Zeni


12 Pridigar Marko 1 Balažič Izidor
11 Zahović Luka 9 Vuk Goran
20 Cvijanović Goran 18 Pihler Aleks
21 Dervišević Amir 19 Maksimović Nemanja
24 Trajkovski Dejan 27 Dobrovoljc Gaber
45 Mevlja Nejc 29 Balkovec Jure
92 Črnic Matic 77 Gabrić Drago

Strelci: 1:0 Arghus 4', 1:1 Majer 12', 1:2 Parker 22', 2:2 Fajić 38', 3:2 Mezga 41', 3:3 Janža 50', 4:3 Bohar 77', 5:3 Črnic 85'
Menjave:
Maribor: Tavares - Črnic 67', Mezga - Cvijanović 85', Bohar - Zahovič 88'
Domžale: Gorenc Stanković - Maksimović 55', Majer - Pihler 74', Parker - G. Vuk 79'
Rumena kartona: Mezga 49', Korun 62'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Draška Božovića, Marka Kovjenića in Tadeja Remsa. Rudi Požeg Vancaš nima pravice nastopa zaradi kazni štirih rumenih kartonov.90+4. minuta: Glavni sodnik Roberto Ponis je označil konec tekme.

90+1. minuta: Četrti sodnik Damir Skomina je označil tri minute dodatka tekme.

88. minuta: Slobodan Vuk je priboril prosti strel 25 metrov od vrat Maribora. V ekipi domačih je Boharja zamenjal Zahovič. Prosti strel je izvajal Janža, ki je tokrat meril za las čez domača vrata.

5:3 Črnic; 85. minuta:
Mezga je poslal žogo na levo stran kazenskega prostora Domžal. Bohar je z lepo podajo nazaj našel Črnica, ki je z močnim strelom z 12 metrov premagal nemočnega Vidmarja. V ekipi Maribora je Mezgo zamenjal Cvijanović.

79. minuta: V ekipi Domžal je Joshuo Parkerja zamenjal Goran Vuk.

4:3 Bohar; 77. minuta: Milec je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je na videz nenevaren predložek pred vrata. Ob neodločeni obrambi gostov je na drugi vratnici do strela prišel Bohar. Žogo je s pomočjo leve vratnice poslal v mrežo.

75. minuta: Viler je prodiral po levi strani. Poslal je predložek pred vrata, kjer do strela ni prišel Fajić.

74. minuta: V ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Aleks Pihler.

72. minuta: Črnic je prišel do žoge na levem robu kazenskega prostora Domžal. Poizkušal je s podobnim strelom kot Parker v 22. minuti. Tudi tokrat je žoga letela v zgornji levi kot, a se je izkazal vratar Vidmar, ki jo je izbil v prečko.

68. minuta: Parker je bil pri žogi na levem robu kazenskega prostora Maribora. Odločil se je za strel po tleh, a je bil znova zanesljiv vratar Handanović.

67. minuta: V ekipi Maribora je poškodovanega Tavaresa zamenjal Črnic. Domžalčani so izpeljali lepo akcijo na polovici Maribora. Parker je na kratko podal do Jelarja, ki je s 16 metrov poizkušal s strelom. Vratar Handanović je žogo uspešno ujel.

62. minuta: Zaradi domnevnega prekrška nad Tavaresom je rumeni karton prejel Uroš Korun.

55. minuta: V ekipi Domžal je Gorenca Stankovića zamenjal Nemanja Maksimović.

53. minuta: Tavares in Mezga sta odigrala dvojno podajo na vrhu kazenskega prostora Domžal. Mezga je sam prišel pred vratarja Vidmarja, a je z 12 metrov meril mimo leve vratnice.

3:3 Janža; 50. minuta:
Prekršek nad Husmanijem je 20 metrov od vrat Maribora storil Mezga, ki je prejel tudi rumeni karton. Mojstrsko je prosti strel izvedel Janža, ki je s strelom čez živi zid neubranljivo zadel zgornji levi kot nemočnega Handanovića.

47. minuta: Domžalčani so odločno začeli drugi polčasa. Majer je preigraval na levem robu kazenskega prostora Maribora. Močno je sprožil proti vratom, a je žoga zadela Slobodana Vuka in zletela mimo leve vratnice.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

45+2. minuta: Po minuti dodatka je glavni sodnik Roberto Ponis označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Parker je priboril kot z desne strani. Po podaji Majerja je pred vrati uspešno odbil Tavares.

3:2 Mezga; 41. minuta:
Mertelj je z dolgo podajo na desni strani kazenskega prostora Domžal našel Mezgo. Slednji je prodiral proti vratom in potem z močnim strelom pod prečko premagal vratarja Vidmarja.

2:2 Fajić; 38. minuta:
Mariborčani so z leve strani poslali žogo pred kazenski prostor Domžal. Tam je Tavares z odlično podajo našel Fajića, ki je bil sam pred gostujočimi vrati. Z močnim strelom po tleh je žogo poslal v levi kot nemočnega Vidmarja.

36. minuta: Majer je priboril prosti strel globoko na desni strani polovice Maribora. Isti igralec je poslal predložek pred vrata, kjer je do strela z glavo prišel Korun. Vratar Handanović je žogo zadržal v svojih rokah.

34. minuta: Parker je ukradel žogo na levi strani polovice Maribora. Poslal je predložek pred vrata, kjer so domači odbili do Husmanija. Slednji je najprej odlično preigraval, potem pa je z 18 metrov z levico meril za las čez zgornji desni kot domačih vrat.

25. minuta: Mariborčani so prišli do prostega strela na polovici Domžal. Viler je poslal nevaren predložek na drugo vratnico, kjer je odlično posredoval vratar Vidmar, gostje pa so žogo odbili v kot. Po podaji s kota Mezge, je žogo z glavo izbil Zec. Do nje je prišel Bohar, ki je z 22 metrov močno sprožil. Žoga je zletela za las čez vrata Domžal.

1:2 Parker; 22. minuta:
Slobodan Vuk je bil pri žogi globoko na levi strani polovice Maribora. Podal je na vrh kazenskega prostora do Parkerja, ki je močno sprožil proti vratom. Odlično odmerjen strel je končal v zgornjem levem kotu nemočnega Handanovića. Evrogol napadalca Domžal!

20. minuta: Skubic je bil pri žogi na desni strani polovice Maribora. Njegov predložek pred vrata je nekoliko nespretno v kot odbil Milec. Po podaji Majerja so se domači ubranili in žogo izbili na polovico nasprotnika.

17. minuta: Fajić je pobegnil po levi strani polovice Domžal. V dvoboju s Korunom je prišel do strela, a je z 12 metrov meril mimo daljše vratnice.

1:1 Majer; 12. minuta:
Arghus je pred svojim kazenskim prostorom storil napako pri oddaji žoge. Njegovo podajo je prestregel Majer, ki je z 20 metrov odlično meril v spodnji levi kot nemočnega Handanovića.

9. minuta: Fajić je bil pri žogi na levi strani kazenskega prostora Domžal. Po uspešnem preigravanju je podal na drugo vratnico, kjer je do strela iz neposredne bližine prišel Tavares. Vratar Vidmar je poizkus Brazilca s slovenskim potnim listom odlično ubranil.

1:0 Arghus; 4. minuta:
Po strelu Mertlja je žogo v kot odbil Korun. Z leve stani je Mezga podal navzven do Vilerja. Ta je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo neubranljivo spodnji levi kot domžalskih vrat zadel Arghus.

2. minuta: Domžalčani so odločno začeli tekmo. Že v 40. sekundi so si priigrali prvi kot na tekmi. Z desne strani je podal Majer, na prvi vratnici pa je z glavo mimo vrat sprožil Slobodan Vuk.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Maribor - Domžale

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB