FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Olimpija Ljubljana

POKAL SLOVENIJE 2013/2014, četrtfinale, povratna tekma
sreda, 06.11.2013 ob 17:30
Športni park Domžale, 600 gledalcev
Skupni izid Domžale - Olimpija Ljubljana 1:2
Strelec: 1:0 Husmani 51'

Sodniki: Dejan Balažič (Ljubljana), Mitja Podobnik (Veliki Gaber), Goran Mikača (Višnja Gora). Četrti sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah). Delegat: Sandi Kranjec (Grosuplje).

Domžale - Olimpija Ljubljana

DOMŽALE OLIMPIJA LJUBLJANA
41 Vidmar Nejc 30 Džafić Elvis 
2 Skubic Nejc 4 Eteme Gabriel Junior Mbatama
5 Zec Darko 5 Jović Boban
7 Požeg Vancaš Rudi 10 Šporar Andraž
10 Vuk Slobodan 13 Anđelković Milan
16 Jelar Anže 15 Vukčević Marko
23 Paker Joshua Kevin Stanley 19 Ivelja Đorđe
37 Majer Žan 21 Omladič Nik
64 Janža Erik 27 Apatič tadej
88 Korun Uroš 32 Mitrović Nemanja
90 Husmani Zeni 34 Radosavljević Aleksander


1 Balažič Izidor 1 Šeliga Aleksander
4 Ljubović Denis 6 Zarifović Aris
27 Dobrovoljc Gaber 7 Trifković Damjan
31 Ožbolt Alen 14 Zorc Anže
77 Gabrić Drago 16 Božič Blaž
92 Kous Žiga 20 Delamea Mlinar Antonio
99 Banović Igor 33 Djermanović Dejan

Strelec: 1:0 Husmani 51'
Menjave:
Domžale: Vuk - Ožbolt 81'
Olimpija Ljubljana: Ivelja - Božič 65', Eteme - Delamea Mlinar 77', Šporar - Djermanović 89'
Rumeni kartoni: Omladič 5', Jelar 17', Korun 40', Eteme 67'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Nemanje Maksimovića, Marka Kovjenića in Tadeja Remsa. Prvič je v kadru Domžal napadalec mladinske ekipe Alen Ožbolt. Prva tekma se je na stadionu Stožice končala z zmago Olimpije z 2:0.


90+4. minuta: Glavni sodnik Dejan Balažič je označil konec tekme in Olimpija se je uvrstila v polfinale slovenskega pokala.

90+2. minuta: V ekipi Olimpije je Šporarja zamenjal Djermanović.

90. minuta: Četrti sodnik Vojko Goričan je označil tri minute sodnikovega dodatka tekme.

87. minuta: Domžalčani nadaljujejo s pritiskom proti vratom Olimpije. Požeg Vancaš je poizkušal s slabih 30 metrov. Žoga je zletela za las previsoko.

86. minuta: Janža je izbil žogo Radosavljeviću pred kazenskim prostorom Olimpije. Ožbolt je sam krenil proti gostujočim vratom, njegov poizkus pa je ubranil vratar Džafić.

81. minuta: V ekipi Domžal je Slobodana Vuka zamenjal Alen Ožbolt, za katerega je to debi v članskem moštvu Domžal.

77. minuta: V ekipi Olimpije je Etemeja zamenjal Delamea Mlinar.

73. minuta: Parker je na vrhu kazenskega prostora našel Vuka, ki je iz obrata meril mimo desne vratnice.

71. minuta: Parker je priboril prosti strel na levi strani polovice Olimpije. Po predložku Požega Vancaša je z glavo odbil Mitrović.

67. minuta: Zaradi prekrška nad Nejcem Skubicem je rumeni karton prejel Eteme.

65. minuta: V ekipi Olimpije je Iveljo zamenjal Božič.

63. minuta: Parker je na levi strani podal do Požega Vancaša, ki je preigral tri gostujoče nogometaše. Z roba kazenskega prostora je močno streljal, vratar Džafić pa je žogo s pestmi odbil.

1:0 Husmani; 51. minuta:
Do strela na vrhu kazenskega prostora Domžal je prišel Šporar. Njegov poizkus so domači odbili v kot. Po podaji Omladiča je odbil Korun, Domžalčani pa so krenili v hiter protinapad. Parker je na levi strani premešal obrambo Olimpije. Podal je v sredino, kjer je Jelar podaljšal do Husmanija, ki je s 16 metrov žogo poslal v spodnji desni kot nemočnega Džafića.

49. minuta: Parker je pobegnil po levi strani. Prodrl je v kazenski prostor in močno podal pred vrata, kjer je Vuk s štirih metrov stresel prečko. Do strela je prišel še Jelar, ki je meril čez vrata.

47. minuta: Domžalčani so odločno začeli drugi polčas. Z desnega roba kazenskega prostora je s strelom poizkušal Vuk, ki je meril mimo desne vratnice.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.

45+2. minuta: Glavni sodnik Dejan Balažič je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Vojko Goričan je označil minuto dodatka prvega polčasa.

44. minuta: Jelar se je dobro boril na polovici Olimpije. Žogo je spravil do Vuka, ki je s 25 metrov meril mimo desne vratnice.

42. minuta: Majer je na desni strani v ogenj poslal Skubica. Ta je poslal nizek predložek pred vrata, kjer je bil zanesljiv vratar Džafić.

40. minuta: Zaradi prekrška nad Šporarjem je rumeni karton prejel Uroš Korun.

38. minuta: Jelar ni uspel zadržati žoge na sredini igrišča. Do nje je prišel Ivelja, ki je s slabih 30 metrov meril previsoko.

31. minuta: Husmani je z odlično podajo na desni strani našel Skubica. Slednji je poslal oster predložek pred vrata, kjer je slabo z glavo odbil Anđelković. Iz vrat je šel vratar Džafić,ki je s pestjo zgrešil žogo, a Slobodan Vuk tega ni uspel kaznovati.

28. minuta: Šporar je krenil v hiter protinapad po levi strani. Na vrhu kazenskega prostora je žogo nastavil Omladiču, ki je s prve streljal za las mimo leve vratnice

21. minuta: Apatič je priboril kot z leve strani. Po podaji Ivelje je na prvi vratnici uspešno odbil Slobodan Vuk. Na drugi strani pa je Majer storil prekršek nad Omladičem. Isti igralec je močno sprožil proti vratom, z obrambo pa se je izkazal vratar Vidmar, ki je žogo odbil.

17. minuta: Zaradi prekrška nad Apatičem je rumeni karton prejel Anže Jelar.

15. minuta: Jelar je na levi strani polovice Domžal storil prekršek nad Apatičem. Prosti strel je izvajal Omladič, a je v kazenskem prostoru uspešno odbil Jelar. Po avtu Olimpije je Apatič poslal nevaren predložek pred vrata, kjer je Eteme z glavo streljal za las previsoko.

13. minuta: Na levem robu kazenskega prostora je Skubic storil prekršek nad Šporarjem. Po podaji Ivelje po tleh so domači odbili, v nadaljevanju akcije pa je do strela prišel Anđelković, ki je iz obrata meril mimo leve vratnice.

6. minuta: Prosti strel za Olimpijo je izvajal Omladič. V kazenskem prostoru je z glavo poizkušal Mitrović, blizu je bil tudi Anđelković, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

5. minuta: Ob prekršku Janže nad Omladičem je slednji prejel rumeni karton, saj je z roko v obraz zadel branilca Domžal.  

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli nogometaši Olimpije. V ekipi Domžal je namesto poškodovanega Darka Zeca, ki je na ogrevanju začutil bolečino v preponi, tekmo v prvi enajsterici začel Gaber Dobrovoljc.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Domžale - Olimpija Ljubljana

Domzale - Olimpija

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB