FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Birjukov, Mežnaršič in Stanković ob zaključku leta

V preteklih dneh so se na zaslužen zimski premor opravile tudi najstarejše selekcije MNC Domžale. Tako starejši dečki, kot tudi kadeti in mladinci, so zadnje treninge v letošnjem koledarskem letu že opravili!

VeseljeKadeti

MLADINCI

Selekcija U19 je v jesenskem delu državnega prvenstva zbrala 28 točk. V 1. slovenski mladinski ligi je zabeležila devet zmag, remi in dva poraza. V primerjavi z vodilno Olimpijo ima odigrane tri tekme manj, prvi strelec moštva pa je z desetimi doseženimi zadetki Tian Pantelić. Vrhunec prvega dela sezone zagotovo predstavlja evropsko tekmovanje Uefa Youth League, kjer so varovanci Darka Birjukova sprva izločili romunski Viitorul, nato pa se odlično zoperstavili aktualnemu prvaku FC Portu.

Glavni trener Birjukov je o prvem delu sezone dejal: ''Mislim, da smo v jesenskem delu prvenstva opravili izjemno delo. S tremi tekmami manj od vodilnega moštva, zasedamo 2. mesto na ligaški lestvici, obenem pa mislim, da smo v predstavah bili vselej všečni. Vse fante moram pohvaliti, saj so bili od prvega dne dalje pravi profesionalci, ki bi za uspeh na igrišču naredili vse. V preteklih šestih mesecih je bilo zares veliko lepega, toda najlepši trenutek zagotovo predstavlja odlično in uspešno nastopanje v mladinski Ligi Prvakov. Ne samo, da so fantje dosegli odličen rezultat, ampak so navdušili tako z igro, kot tudi pristopom. Nogometni klub Domžale so na evropskem prizorišču predstavili v najboljši možni luči, prav tako pa so dokazali, da se v Domžalah ni potrebno bati za prihodnost.”

Mladinci, ki se lahko pohvalijo tudi s štirimi reprezentanti selekcije U19, dres slednje namreč redno nosijo Tamar Svetlin, Žiga Repas, Benjamin Markuš in Jošt Urbančič, se bodo znova zbrali v začetku meseca januarja, ko bodo tudi pričeli s pripravami na spomladanski del sezone: ''Cilji pred nadaljevanjem ostajajo takšni, kot so bili b preteklih letih. Letvica je visoko postavljena, toda želimo si biti še boljši. Želimo si ponoviti lanski uspeh in kar je najpomembneje, pripraviti čim večje število igralcev za nastopanje v članski ekipi. Tako igralcem, kot tudi vsem zaposlenim in navijačem, želim vesele praznike in srečno novo leto,'' je zaključil Birjukov.

DarkoBirjukovMNC

 

KADETI

Kadetsko moštvo je bilo v primerjavi s starejšo selekcijo osredotočeno na nastopanje v domačem prvenstvu, kjer so nogometaši Domžal na trinajstih tekmah zbrali deset zmag in tri poraze. S 30 osvojenimi točkami zasedajo 3. mesto na lestvici, toda tudi kadeti imajo v primerjavi z vodilnim moštvom lige odigrani dve tekmi manj. Varovanci Aleša Mežnaršiča so doslej dosegli 37 zadetkov, prejeli pa zgolj 11. Najboljši strelec je Gašper Černe, ki se je ustavil pri 13 doseženih zadetkih. Slednji skupaj z Jernejem Belincem in Nejcem Klašnjo uspešno brani barve kadetske slovenske reprezentance, medtem ko Emir Saitoski nastopa za vrstnike Makedonije.

Strateg Aleš Mežnaršič je dejal: ''Dejstvo je, da je bil ritem tekem zelo specifičen, kar je precej vplivalo na trenažni proces in tudi formo ter rezultat na nekaterih srečanjih. Ne glede na zaostanek v smislu odigranih tekem, smo uspeli obdržati stik z najvišjimi mesti. Prvi del sezone lahko tako ocenim kot pozitiven, še bolj pa sem zadovoljen z delom, ki so ga fantje opravili na treningih. Gre za skupino igralcev, ki se želi učiti, imajo željo po napredku in to je v tem trenutku zelo pomembno. Poleg tega so med seboj zelo povezani in vsi skupaj, iz dneva v dan, z veseljem prihajamo na trening.''

S pripravo na drugi del sezone bodo v začetku meseca januarja pričeli tudi kadeti, ki jih prve prvenstvene tekme čakajo šele v marcu: 'V nadaljevanju si želimo odpraviti nihanje v formi. Najbolje bi bilo, da obdržimo formo, ki smo jo imeli na zadnjih dveh tekmah, kjer smo dosegli kar trinajst zadetkov. Rezerve so tudi v vsakem posamezniku. Strmeli bomo k temu, da se fantje v nekaterih segmentih igre razvijejo še na višjo raven, s tem mislim predvsem na tehnično znanje, razumevanje igre in kondicijske sposobnosti. Prav tako je pomembno, da v drugem delu sezone nadaljujemo z našo idejo, ki temelji na napadalno usmerjenem nogometu.''

AlesMeznarsicMNC

 

STAREJŠI DEČKI

Starejši dečki, ki so se na odmor odpravili kot prvi, se na prvenstveni lestvici lige U-15 zahod, nahajajo na 4. mestu. Rumeni bojevniki so na šestnajstih tekmah prišli do dvanajstih zmag, remija in treh porazov. Dosegli so 51 zadetkov, prejeli pa 10. Najučinkovitejši so bili na domači tekmi 6. kroga ko so v mrežo nasprotnika pospravili kar deset žog.

Glavni trener Mile Stanković je o preteklem obdobju povedal: ''Za selekcijo U-15 je zelo dober jesenski del prvenstva. Šlo je za zanimivo obdobje v katerem izzivov ni manjkalo. Pred pričetkom sezone smo se zavestno odločili, da obdržimo obstoječe moštvo, takšno kot je bilo, s tem da kader okrepimo z dvema oziroma tremi kakovostnimi posamezniki. Fantje so v šestih mesecih zelo napredovali, saj smo na večini tekem tekmece nadigrali. Kljub temu nam je v določenih trenutkih sreča, ki je v športu zelo pomembna, obrnila hrbet. Prav tako imamo v reprezentanci Slovenije tri igralce, ki imajo vidno vlogo (Jon Švigelj, Jošt Zajc, Matic Klopčič Zidar). Lahko povem, da ves čas stremimo k nadgradnji našega dela, vseskozi izboljšujemo naš sistem in obenem neprestano iščemo nove rešitve ter izzive.''

Nadaljeval je: “Moje osebno mnenje je, da se cilji ne smejo spreminjati ter, da moramo vselej strmeti k temu, da je ekipa konkurenčna, tako v domačem prvenstvu, kot v tujini, ko NK Domžale predstavljamo na mednarodnih turnirjih oziroma prijateljskih tekmah. Pred vstopom v drugi del sezone potrebujemo malce počitka, tako fizičnega kot psihičnega, saj je za nami precej naporno leto. V novi del si želim, da igralci vstopijo zdravi, polni energije in želje, tako po delu, kot tudi uspehu,'' je zaključil Stanković.

MileStankovic

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB