FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mladi Slovenci v osmino finala

Tri tekme, tri zmage. Slovenska reprezentanca do 16 let v osmino finala turnirja Concacaf! Nejc Klašnja, Gašper Černe in Jernej Belinc z Izraelom danes ob 17. uri.

Slovenska reprezentanca do 16 let je po odličnem nastopanju v skupinskem delu mednarodnega turnirja Concacaf, ki poteka v Združenih državah Amerike, napredovala v osmino finala omenjenega tekmovanja. Po zmagah nad Guadalupejem, Kanado in Salvadorjem izbrano vrsto Slovenije, za katero nastopajo tudi trije predstavniki MNC Domžale, na naslednji stopnički čaka dvoboj z reprezentanco Izraela.

Varovanci selektorja Tomaža Petroviča so turnir odlično odprli z visoko zmago nad selekcijo Guadalupeja. Četrti zadetek na tekmi je prispeval Gašper Černe. Nejc Klašnja je odigral celotno srečanje, Jernej Belinc je igro zapustil po prvem polčasu.

V drugi tekmi skupine C so mladi Slovenci ponovno zabeležili zmago brez prejetega zadetka. Srečanje s Kanado, ki se je zaključilo z rezultatom 3:0, je Klašnja odigral v celoti. Černe je v igro vstopil s klopi za rezerviste, Belinc priložnosti za igro ni dobil.

Dokončna potrditev prvega mesta je prišla ob zmagi z 1-0 nad reprezentanco Salvadorja. Na dvoboju sta nastopila Jernej Belinc in Gašper Černe.

Tri zmage in odlična gol razlika, dosegli so kar devet zadetkov, prejeli pa nobenega, pomeni da se v nadaljevanje tekmovanja naši fantje odpravljajo kot vodilno moštvo skupine C. Drugo mesto je osvojila Kanada, tretji je bil Salvador, četrti pa Guadalupe.

Slovenija se bo v osmini finala že danes ob 17.00 pomerila z Izraelom, ki je v skupini z Mehiko, Panamo in Curacaom osvojil končno drugo mesto.

 

Skupinski del tekmovanja Concacaf:

SLOVENIJA – GUADALUPE 5:0 (2:0)

Strelci: Marsetič 14., Kljun 16., Korošec 50., Černe 63., Maksimovič 71.

Slovenija: Dermastija (od 62. Božič), Puconja, Kljun (od 59. Černe), Maksimović, Belinc (od 36. Čeferin), Kuzmič, Marsetič, Klašnja, Rovšek, Zrnec (od 46. Kamenšek), Leban.

SLOVENIJA – KANADA 3:0 (2:0)

Strelci: Kamenšek 13., Kuzmič 31., Kljun 72.

Slovenija: Dermastija, Puconja, Trdin, Kljun, Marsetič, Kuzmič, Rotar (od 49. Černe), Klašnja, Kamenšek (od 71. Zrnec), Rovšek (od 57. Čeferin), Leban.

 

SALVADOR – SLOVENIJA 0:1

Strelec: Rovšek 43.

Slovenija: Božič, Trdin (od 50. Kuzmič), Maksimovič, Belinc, Korošec, Rotar (od 36. Černe), Kamenšek, Rovšek (od 60. Marsetič), Zrnec, Čeferin, Leban.

 

Besedilo: Nejc Berce

Foto: NZS

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB