FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Benjamin Šeško: "Zasluženo do finala pokala"

Mladinci so si na sredini tekmi in zmago proti Kopru zagotovili nastop v finalu pokala, kjer jih čaka Maribor. Srečanje proti Koprčanom je tokrat začel tudi mladi 15-letni Benjamin Šeško, sicer standardni član kadetske ekipe, ki je v tej sezoni strelsko izjemno razpoložen. 

 šeško

“Zmaga na sredinem polfinalu je bila izjemnega pomena. Prikazali smo dobro igro proti tekmecu, ki ga nismo najbolje poznali. Koper je ubral precej zaprto, obrambno taktiko, zato smo potrebovali nekaj časa, da smo prebili ta zid. A ko smo dosegli uvodni zadetek, je steklo. Odigrali smo dobro srečanje in imeli vajeti igre v svojih rokah. Pokazali smo kombinatorno predstavo, s katero smo dosegli štiri zadetke, a lahko bi jih še več. Vsekakor smo zasluženo prišli do zmage in prav to je najpomembnejše,” je prepričan Šeško, ki se je tokrat znašel v prvi postavi trenerja Darka Birjukova in ob tem vpisal tudi zadetek.  

Le-to bo na sporedu 30. maja, a do takrat rumene čakajo še tri težke prvenstvene tekme, ki si jih želijo končati s pozitivnim rezultatom. Trenutno imajo za prvo uvrščenim Mariborom, ki je danes odigral zaostalo tekmo in zmagal, točko zaostanka. “Liga je izjemno izenačena, od Maribora in prvega mesta smo oddaljeni le za malenkost. Še naprej se bo potrebno boriti, v kar pa ne dvomim. Kljub minimalnemu zaostanku nikakor ne smemo obupati, saj je v igri veliko več kot le prvo mesto v naši ligi – močno si želimo osvojiti skupno prvo mesto, ki bi nas v tem primeru popeljalo v mladinsko ligo prvakov. Odprto je še prav vse in prepričan sem, da se ne bomo predali do konca. V kolikor bomo nadaljevali s trdim delom in ostali osredotočeni, nam lahko uspe uresničiti začrtane cilje,” je prepričan Šeško. 

Kadeti so sicer na zadnjih tekmah izjemno strelsko uspešni, Šeško pa je z 19 zadetki najučinkovitejši domžalski strelec lige. “Zagotovo je dobra statistika pokazatelj trdega dela – ne samo mojega, temveč trdega dela celotne ekipe. Dejstvo je, da so za uspeh potrebni vsi igralci in prepričan sem, da mi brez soigralcev, s katerimi si medsebojno pomagamo, ne bi uspelo doseči toliko zadetkov.” 

Ob izjemno uspešnih predstavah v kadetski selekciji pa trdo delo 15-letnega napadalca ni ostalo neopaženo, saj ga tudi trener mladinske ekipe, Darko Birjukov, občasno uvršča v mladinsko ekipo. “Zame to vsekakor pomeni potrditev in nakazuje na to, da sem na pravi poti. Vem, da oba trenerja cenita trdo delo in timski duh, hkrati pa menim, da njunemu sistemu ugaja moj stil igre, zato vse bolj računata name,” še meni Šeško, ki je prepričan, da bo do konca sezone osredotočen predvsem na ekipni uspeh: “Seveda si je vedno potrebno zadati visoke cilje. S svojo sezono sem zadovoljen. Vedno se potrudim po svojih močeh in skušam pomagati ekipi do zmage. Prav to pa bo v preostanku sezone tudi najpomembnejše. Odigrati dobro tekmo in sezono zaključiti s pozitivnim rezultatom.”

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB