FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pogovor s trenerjem selekcije U13 Rokom Švajgerjem

Selekcija U13 v tej sezoni nastopa pod vodstvom trenerja Roka Švajgerja, ki s svojimi nogometaši tekmuje v 1. ligi mlajših dečkov. Mladi domžalski nogometaši kažejo zelo dobre predstave, predvsem pa s svojim delom pridno napredujejo. 

U13NKD

Kako ste zadovoljni z dosedanjim potekom sezone?

S potekom sezone sem dokaj zadovoljen, saj so bila v sami igri prisotna prevelika nihanja. Od odlično odigranih tekem, do povprečnih ali celo slabih predstav. Nogometno gledano smo imeli ogromno težav z realizacijo priložnosti in posledično so tudi malo trpeli rezultati.

Pri teh letih se fantje prvič srečajo z nogometom 11 na 11. Kako poteka prilagajanje?

Selekcija U13 v prvenstvu še vedno igra sistem 9 na 9, vendar pa imamo pokalno tekmovanje in zimsko ligo v organizaciji prijateljskih klubov, kjer poteka prilagajanje na nov sistem tekmovanja. V letošnjem letu je planirano, da bodo fantje v sistemu 11 na 11 odigrali približno med 20 in 30 tekem, kjer bi morali dobiti dovolj izkušenj z večjim igriščem, večjimi razdaljami in več igralci v polju za nadaljevanje tekmovanja pri selekciji starejših dečkov.

Za kakšno selekcijo gre? Katere so njihove glavne vrline in kvalitete?

Kot praktično vse selekcije v našem klubu, je tudi ta selekcija sestavljena iz kakovostnih igralcev, ki so po samem nogometnem znanju vsekakor pri vrhu v naši bližnji okolici. Težko bi izpostavil glavne vrline in kvalitete selekcije, a gre vsekakor za vedoželjno in delovno skupino igralcev, ki redno obiskuje treninge in se iz treninga v trening razvijajo vsak s svojim tempom, kar je za to starostno skupino popolnoma normalno. Trenutno bi lahko ocenil, da ekipa poseduje potencial, da se razvije v selekcijo, ki bo v ponos našemu klubu in ki bi lahko na koncu mladinskega staža tudi dala nove prvoligaške igralce. Je pa pred njimi seveda še zelo dolga in naporna pot.

V katerih segmentih igre so fantje v zadnjih mesecih najbolj napredovali?

Poleg utrjevanja tehničnih elementov, na katerih delamo dnevno, vidim pri fantih napredek v vseh segmentih igre. Ekipno vidim napredek tudi v disciplini v igri in pa pri samem pristopu do treningov in tekem. Fantom skozi pogovore in zglede v višjih selekcijah predstavljamo, da napredek ni samoumeven in da v kolikor želijo napredovati in postati uspešni, morajo biti maksimalno angažirani pri vsakem treningu ali tekmi.

Kateri so tisti glavni cilji, ki jim sledite pri delu z vašo selekcijo?

Glede glavnega cilja bi se strinjal s kolegom trenerjem Miletom Stankovičem, ki je v njegovi predstavitvi izpostavil cilj vzgoje fantov v dobre športnike in predvsem ljudi z delovnimi navadami in sprejemanjem odgovornosti za svoja dejanja. Pomembno je, da te fante naučimo tudi sodelovanja v skupinah, pa naj bo to nogometna ali kakšna druga, katere člani bodo v svojih življenjih. Kar se tiče nogometnih ciljev, pa je moj cilj, da pomagam vsakemu posamezniku v ekipi, da iz sebe iztisne svoj maksimum in napreduje do svojega limita. Kar posledično tudi pomeni rast ekipe kot celote.

Prihaja zimski čas sezone. Kako bo potekalo delo v prihodnjih tednih?

Za razliko od starejših selekcij, pri nas tekmovalnega premora praktično nimamo, saj letno ligo takoj nadomestimo s tekmovanjem v zimski ligi. Letos imamo zaradi velikega števila igralcev prijavljeni ekipi v kar dveh zimskih ligah, kar pomeni, da imamo plan treningov in tekem poln praktično do meseca junija, ko zaključimo s sezono. Imamo pa zimski premor od 22. decembra do 14. januarja.

Besedilo: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB